≫ 

Bavarska škola fudbala u Leverkuzenu, oboreni rekordi, palo šest golova

Mladi igrač Bajera Florijan Vric postao najmlađi strelac gola u Bundesligi

  • 0
Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen Foto: AP/Tanjug

Bajer Leverkuzen imao je priliku da prestigne Borusiju Menhengladbah na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, ali je ubedljvo poražen od Bajerna sa 2:4 na svom teerenu. Bajern je novom pobedom došao na korak od nove šampionske titule.

Strelci za Bajern bili su Koman u 27. Goretska u 27 42. Gnabri u 45. i Levandovski u 66. dok su strelci za Bajer bili Alario u 9. i Florijan Vric u 89. minutu.

Inače, Virc je najmlađi strelac u istoriji Bundeslige sa 17 godina i jednim mesecom. Dok je Tomas Miler iz Bajerna imao 20 asistencija čime je izjednačio rekord Kevina De Brujnea iz 2016. godine. Međutim, Miler ima još četiri utakmice da postavi novi rekord sezone.

Bavarci su upisali četiri pobede u četiri odigrane utakmice. Zanimljivo je da je na poslednja dva međusobna susreta u Bundesligi, slavio je Leverkuzen – 1:2 u Minhenu i 3:1 kod kuće.

Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen Foto: AP/Tanjug

Na poslednjih šest utakmica oba tima dala su barem po gol i bilo je minimum tri gola na meču – ukupno 27, tačnije 4,5 po utakmici u proseku.

Rezultati:

Frajburg - Borusija M 1:0

Fortuna Dizeldorf - Hofenhajm 2:2

Ajntraht - Majnc 0:2

Lajpcig - Padeborn 1:1

Bajer - Bajern 2:4

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA