≫ 

Koji srpski fudbaleri mogu da budu transfer bombe prelaznog roka? Partizanov biser zaludeo velikane!

Veliko je interesovanje za neka uobičajena imena, ali ima još nekoliko njih koji bi mogli da "eksplodiraju"

  • 7
najskuplji srpski fudbaleri Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Tanjug/AP

Nema sumnje da će i ovaj prelazni rok biti zanimljiv za mnoge srpske fudbalere, iako se ovog leta očekuju manji transferi i manja aktivnost klubova zbog finansijske krize koju je prouzrokovao korona virus.

Ali, već sada se uveliko govori o nekim imenima koja bi ovog leta mogla da eksplodiraju kao transfer bombe na tržištu u višemilionskim transferima.

Svakako najinteresantnije ime je Luka Jović, koji je imao slabu sezonu u Real Madridu, a za koga je zainteresovano nekoliko velikih evropskih klubova.

Luka Jović

Luka Jović Luka Jović; Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Za Jovića su "zagrizli" Milan, Napoli, Herta i Njukasl, gde bi mogao da zaigra u tandemu sa Kristijanom Ronaldom ukoliko ambiciozni novi vlasnici uspeju da realizuju svoje planove. Takođe, želi ga i novi trener Monaka Niko Kovač, koji mu je i "oživeo" karijeru u Ajntrahtu.

Sergej Milinković Savić

Sergej Milinkovic Savic Sergej Milinković Savić; Foto: Profimedia, Zuma Press

Sergej Milinković Savić je posle nešto lošije prethodne sezone, ove bio jedan od najvažnijih igrača Lacija, koji se posle nekoliko godina vraća u Ligu šampiona.

Za njega su navodno i dalje zainteresovani PSŽ, Čelsi i Juventus, a transfer bi mogao da iznosi oko 70 miliona evra.

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović Aleksandar Mitrović je najbolji strelac Čempionšipa; Foto: Guliver/Alex Pantling/Getty Images

Aleksandar Mitrović je takođe fudbaler koji će biti posebno tražena roba. Mnogo toga što se njegove karijere zavisiće od učinka Fulama u plej-ofu za ulazak u Premijer ligu. Ukoliko bi izborili elitu, teško će se odreći najboljeg strelca Čempionšipa.

Sa druge strane, Mitrović je na oku nekoliko premijerligaških timova i ukoliko Fulam ne izbori elitu, teško će ga zadržati u svojim redovima. Mitrovića žele Totenhem, Brajton, Šefild, ali i dva novopečena premijerligaša - Lids i Vest Bromvič Albion, a spekuliše se o cifri od oko 20 miliona evra.

Filip Kostić

Germany Europa League Virus Outbreak Filip Kostić je bio jedan od najboljih igrača Ajntrahta ove sezone; Foto: Tanjug/AP

Filip Kostić je imao sjajnu sezonu u Ajntrahtu, gde je na 50 mečeva postigao 12 golova i upisao 18 asistencija u svim takmičenjima. Za njega je posebno zainteresovan Milan, ali i Monako koji predvodi Niko Kovač. Prethodno se pominjao i Kristal Palas i obeštećenje od oko 40 miliona evra. Interesovanje je pokazao i Inter.

Nema sumnje Ajntraht bi na Srbinu mogao još jednom odlično da zaradi posle prodaje Jovića u Real prošle sezone za 60 miliona evra.

Filip Stevanović

Filip Stevanović Filip Stevanović; Foto: Marko Jovanović

Među najvrednijim srpskim fudbalerima je i jedan biser koji trenutno igra u Srbiji. U pitanju je Filip Stevanović, koga Partizan ne namerava da pusti za cifru ispod 15 miliona evra, a ima i razlog zbog kojeg je tako visoko postavio granicu. Naime, za Stevanovića su prema saznanjima Telegrafa zvali Liverpul, Mančester junajted, Mančester Siti, Čelsi, Borusija Dortmund, Bajern, Lajpcig, Juventus, Inter, Atalanta, Atletiko Madrid, Real Madrid, Monako i Benfika.

Interesantni i Grujić, Milenković, Prijović, Petrović...

Marko Grujić, FK Herta Marko Grujić; Foto: Guliver/Boris Streubel/Stringer/Getty Images

Pored nabrojanih, koji su sasvim sigurno najaktuelnija i najrealnija imena za veliki transfer ovog leta, mogli bismo da očekujemo i bombastične prelaske Nikole Milenkovića, koga prati nekoliko velikih klubova, Aleksandra Prijovića, za koga postoji interesovanje i "preko bare", ali i u Grčkoj, sudbina Marka Grujića će takođe biti interesantna, jer mu je istekla pozajmica u Herti i vratio se u Liverpul, koji bi ipak mogao da ga proda ovog leta jer u veznom redu Crvenih ima ogromnu konkurenciju.

Što se tiče Crvene zvezde, ona u svojim redovima ima igrača od koga očekuje zaradu na tržištu, a to je Njegoš Petrović, ali se barata manjim ciframa koje se kreću do 2 miliona evra. Za njega je najzaniteresovaniji Olimpijakos.

Video: Luka Jović sa Realove proslave odmah otišao na jahtu sa Sofijom

Video: Mrkela: Jedan veliki klub se javio za Degeneka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    23. jul 2020 | 15:16

    SAVIC MILINKOVIC VECITA BOMBA !! NIKAD DA SE PRODA !!

  • Rici77

    23. jul 2020 | 17:39

    Pa gde su dr. Terze talenti. Kako niste stavili bar Degeneka ili Borjana!!!

  • FKP

    23. jul 2020 | 19:30

    A gde su terzine igracine? Zar nije jagma za tim igracinama? Celzi, Liverpul,Barselona,Mancestera siti i junajted, Real...i naravno Mali Mokri Lug...sve vedete koje ne vrede sleper ustajalog djubriva 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA