≫ 

Ništa od prodaje Njukasla i skupih pojačanja: Bin Salman i Saudijci povukli ponudu!

Imali su velike planove

  • 1
Žoelinton Foto: Tanjug/Ap

Njukasl junajted neće otići u ruke Javnog investicionog fonda i njegovih partnera koji su rešili da povuku svoju ponudu za kupovinu engleskog kluba.

Fond je u jeku pandemije korona virusa "aktivirao bombu" tvrdnjama da će od Njukasla napraviti klub koji će se boriti za Ligu šampiona.

Od aprila do sada, više se velikih imena, što igračkih, što trenerskih povezivalo sa ovim klubom i sada je sve vraćeno na početak.

- Uz duboko poštovanje za Njukaslovu zajednicu i značaj ovog fudbalskog kluba, odlučili smo da se povučemo iz kupovine Njukasl junajteda. Naposletku, tokom predugog i nepredvidivog procesa, komercijalni dogovor između Investicionog fonda i vlasnika kluba je istekao i naša investicija ne može da opstane - navodi se u saopštenju fonda.

Ovaj fond je povezan sa krunisanim princom Saudijske Arabije Mohamedom Bin Salmanom, a u vezi sa njegovim imenom je bilo nekoliko kontroverzi.

Jedna od njih je i nestanak novinara Džamala Kašogdžija koji je ubijen u Istanbulu oktobra 2018. godine, a koji je bio poznat kao kritičar saudijskih vladara.

Javni investicioni fond je trebalo da zajedno sa još nekoliko partnera kupi Njukasl za 300 miliona funti.

Dogovor je sklopljen u aprilu i već od prve najave da će do kupovine doći, Njukasl je bio u centru pažnje pred letnji prelazni rok kao potencijalno najveći trošadžija.

jamal khashoggi džamal kašogi Džamal Kašogdži, Foto: Tanjug/AP

Premijer liga je u tom periodu od aprila do sada tražila pojašnjenje veze spomenutog fonda sa saudijskom državom, a Bin Salman, čelni čovek fonda to nije sa timom advokata uradio.

Investicioni fond je tvrdio da je poslao dovoljno uverenja o pristojnoj distanci od saudijske Vlade, a čitavom poslu nisu pomagali ni pandemija korona virusa i grupe koje su se borile za istinu u slučaju Kašogdžija i Hatis Džengiz.

Već do juna je sve više postajalo sve jasnije da će do preuzimanja Njukasla od Majka Ešlija teško doći.

Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman Foto: Guliver/Leon Neal/Getty Images

Ričard Masters, šef Premijer lige je rekao da će vrlo ozbiljno razmotriti pozive koje je dobijao, i u kojima mu je sugerisano da stopira kupovinu Njukasla.

Mesec dana kasnije, Javni investicioni fond se povukao, Njukasl će ostati u vlasništvu postojećeg vlasnika bar još neko vreme.

Video: Nemanja Gudelj je zaraženi igrač Sevilje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    30. jul 2020 | 22:43

    Znači ovaj je toliko bogat kažu da su ovi i Sitija i PSG,smesni za njega ,kad bi preuzeo Njukasl.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA