≫ 

Ćavi objasnio zašto nije hteo na klupu Barselone: Bilo je tu raznih stvari oko terena...

Legenda Barselone Ćavi Ernandez objasnio je zašto nije hteo da sada preuzima klub u kom već neko vreme vladaju raznorazne turbulencije

  • 0
Xavi Hernandez, Ćavi Ernandez

Foto: Guliver/Getty Images/David Ramos

Ćavi kaže da su problemi koji su mu smetali "van terena", mada nije zgoreg spomenuti i pojedine sukobe unutar same ekipe, pre svega između nekolicine igrača i stručnog štaba.

Vredno je pomena i to da su Suarez i Mesi otvoreno ignorisali Edera Sarabiju, pomoćnika trenera Kikea Setijena, pa ni tu baš ne cvetaju ruže, žargonski rečeno.

- Trenutno se podigla velika buka oko kluba, koja ide van sporta. Ne mislim da je sada vreme, ne. U januaru sam im (Barseloni) rekao da nije pravo vreme da preuzem ekipu i od tada me nisu više kontaktirali. Naravno da im želim sve najbolji. Poštujem Kikea Setijena poprilično, ima plan igre sličan onom koji je potreban Barseloni, "Krojfisimo". Ali je druga stvar i to da rezultati isprate ono što on radi - objasnio je Ćavi, a preneo Forbs.

On se osvrnuo i na svoj period u Al-Sadu. Baš ovog leta je posle poraza Barselone u šampionskoj trci Primere sa Realom, bilo priče da je Ernandez novi trener katalonskog giganta.

Pojedini mediji sa Pirineja su to i objavili kao već gotov posao i navodili klauzulu u ugovoru Ćavija sa Al-Sadom da može da ode ako Barselona pozove.

Umesto toga, ispostavilo se da je potpisao novi ugovor sa postojećim klubom gde je proveo poslednje godine i kao igrač, sada kao trener i kaže da mu je lepo što tu stiče iskustvo.

- Naravno, za mene bi bila privilegija da jednog dana počnem da treniram Barsu, sa "drim timom", Đordijem Krojfom, Karlesom Pujolom i još nekim sadašnjim igračima - rekao je Ćavi.

On se osvrnuo i na ophođenje kluba prema Lionelu Mesiju, glavnoj zvezdi Barselone godinama unazad.

- Mesi je zaslužio novi ugovor, on bi trebalo da ima klauzulu o automatskom produženju. Mesi treba Barsi, a Barsa treba Mesija. Klub bi morao da ga usreći srećni Mesi donosi više trofeja. Još je na vrhunskom nivou kako fizički, tako i taktički i tehnički - rekao je Ernandez.

Video: Analiza 5 najjačih parova kladionice: Kiša golova u meču Barse i Bajerna, moguća iznenađenja u LE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA