≫ 

Sve što treba da znate o meču Radnik - Partizan: Ko sudi, ko ne igra, kakva je statistika?

Crno-beli, iako traže formu, apsolutni favoriti u Surdulici

  • 15
nemanja stevanovic

Foto: MN Press

Nije nova takmičarska sezona sjajno počela ni za Radnik ni za Partizan, koji će danas odmeriti snage u trećem kolu Superlige Srbije.

Crno-beli su, iako traže formu, favoriti u Surdulici, pošto su u minuloj utakmici sa Javorom na svom stadionu nagovestili buđenje, dok je domaćin, posle iznenađujuće pobede protiv Voždovca u prvom kolu, vezao dva poraza i očito ima problem sa samopouzdanjem.

Telegraf vam donosi najzanbimljivije podatke i činjenice koje treba da znate pred meč uSurdulici.

KADA SE IGRA I KO PRENOSI UTAKMICU?

Utakmica je na programu od 19 časova i prenosiće je tehnički partner Superlige Srbije – TVArena Sport.

U KAKVOM RASPOLOŽENJU EKIPE ČEKAJU MEČ?

Rekosmo već da je Radnik dobro počeo truću takmičarsku sezonu pobedom nad Voždovcem (3:1), ali je potom u dva utakmice koje su usledile: sa Mladošću iz Lučana kao domaćin (2:3) i Napretkom u gostima (2:1) oba puta poražen. Partizan je sa druge strane dobro otvorio sezonu u Kruševcu, savladavši Napredak (3:1), ali je ceh slabe forme tim Sava Miloševića platio porazom u Novom Pazaru (3:2).

Tek u prošlom kolu, u duelu sa Javorom, crno-beli su počeli da se bude i liče na tim koji pretenduje na trofeje.

Lazar Marković, Milan Rodić, večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan

Foto: MN Press

ZDRAVSTVENI BILTEN

U ovom trenutku Partizan u Surdulici ne može da računa samo na Lazara Markovića, kojise još uvek oporavlja od povrede kolena koju je zadobio u meču sa Napretkom, iako je brzonogi fudbaler otputovao sa ekipom, pošto je već uveliko u trenažnom procesu.

Svi ostali fudbaleri su zdravi i spremni za utakmicu sa Radnikom.

MEĐUSOBNI SUSRETI

Bukmejkeri su s pravom Partizanu dali ulogu favorita u Surdulici, jer su u poslednjih 12 mečeva crno-beli slavili 10 puta, uz jedan poraz još pre dve godine i jedan remi. I gol-razlika je ubedljivo na stani gostiju (27:9), ali klubu iz Humske nikada nije bilo lako u Surdulici, pre svega zbog loše podloge i nešto manjeg terena, ali i uvek motivisanog domaćina, koji je želeo da se pokaže protiv Partizana.

NAJVEĆA OPASNOST

Partizanov napadaćki potencijal je sigurno najbolji u Superligi i praktično sva četvorica ofanzivnih fudbalera su sposobna da naprave probleme Radniku. Sejduba Suma i Umar Sadik su u minulom kolu razbili Javor, Takuma Asano je takođe raspoložen, kao i mladi Filip Stevanović.

Što se Radnika tiče, trener Simo Krunić se svakako najviše uzda u napadača Milana Makarića, kao i u krila Spasića i Bogdanovskog, koji takođe znaju da ugroze gol rivala.

PARTIZAN FAVORIT NA KLADIONICAMA

Ako je suditi po predviđanjima bukmejkera, Partizan je apsolutni favorit u duelu sa Radnikom, jer se pobeda domaćina vrednuje kvotom 10, nerešen ishod od 4.65 do 5.30, a pobeda crno-belih 1.25.

Lazar Lukić

Foto: Marko Jovanović

KO SUDI?

Glavni sudija utakmice između Radnika i Partizana biće Lazar Lukić, a pomagaće mu Dragan Bogićević i Bojan Banović. Četvrti sudija je Danilo Grujić, koji je inače, posle saopštenja Crvene zvezde, bio skinut sa spiska posle utakmice Napretka i crno-belih u Kruševcu, a delegat je Branko Stojaković.

REČ TRENERA

Simo Krunić, trener Radnika: Posle dva bolna poraza dolazi nam Partizan i teško je razmišljati da se vadimo protiv Partizana. Igramo kod kuće, nemamo prednost publike, a oni posle poraza u drugom kolu teško da će dozvoliti još neki. Trebalo bi da igramo kao do sad, uz dozu sreće, da ne respektujemo Partizan. Da pokušamo da igramo slobodno, maksimalno da iskoristimo svoje prednosti, imamo koncentraciju. Mora svaki igrač da bude i bolji i koncentrisaniji kako bismo došli do povoljnog rezultata. To je ekipa koja će biti maksimalno spremna i da ide na pobedu jer svaki drugi rezultat ih dovodi u tešku situaciju.

Savo Milošević, trener Partizana: Radnik je iznenađujuće dobro startovao protiv Voždovca, onda su izgubili dve utakmice u kojima su imali dobar rezultat do pred kraj. I to govori u prilog tome da nas čeka protivnik koji je u stanju da napravi problem bilo kome. Mi jesmo dobijali utakmice u Surdulici, ali nikada nije bilo lako. Ako ne budemo imali pristup, voljni momenat kao na prošloj utakmici protiv Javora, imaćemo opet problem... Probaćemo sve slabosti koje ima Radnik da iskoristimo danas.

OČEKIVANI SASTAVI

 

RADNIK (4-2-3-1): Kostić, Đorđević, Stevanović, Kličak, Stojanović, Mitošević, Jović, Bogdanovski, Spasić, Lukić, Makarić

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović, Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić, Šćekić, Zdjelar,Stevanović, Asano, Suma, Sadik

Video: Asano stavio tačku na najbolje izdanje Partizana ovog leta

Navijači Partizana nadaju se da će njihov tim večeras (19.00) u Surdulici proraditi i na gostovanjima, a kvota na dvojku je 1,25, dok je dupla šansa 1X 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Radnik Surdulica - Partizan

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    15. avgust 2020 | 11:57

    Били су фаворити и у Пазару, али противник се нује склонио, и уз пристојно суђење, добили по њоњи

  • ♦️⭐⭐⭐

    15. avgust 2020 | 11:28

    Bas nas briga za hrvatski klub komunista 🇭🇷🇦🇱

  • Febo

    15. avgust 2020 | 12:05

    Glodari,gledali ste juče kako se igra,pa pokušajte.mada vama lakše ulazi u bulju,nego u glavu,ali probajte bar malo da kopirate nas iz velikog kluba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA