≫ 

Transferi: Kaljari doveo Marina, Kulibali se dogovorio sa Sitijem - imamo bombu od 73 miliona!

Hvala vam što ste pratili sva dešavanja sa transfer pijace

  • 3
Kalidu Kulibali, FK Napoli Foto: MN Press

Najvažnije vesti za ponedeljak 31. avgust:

* Dani Sebaljos još jednu sezonu u Arsenalu

* Zlatan Ibrahimović produžio ugovor i postao najplaćeniji u Milanu

* Kulibali se dogovorio sa Mančester Sitijem

* Roma otkupila Henrika Mhitarjana od Arsenala

* Ivan Rakitić u Sevilji za 0 evra!

Ivanović zadužio dres "Zmajeva" u Ljubljani: Olimpija Partizanu otpisuje ratu za Banjaka

* Srđan Babić na pozajmici u Famalikau

Ostajem u PSŽ, osvajamo sledeću Ligu šampiona: Nejmar posle poraza u finalu odlučan kao nikada

Imobile Laciov do 2025! Rimljani "vezali" Zlatnu kopačku i poslali jasnu poruku bogatijima

Tok dana:

22.00 - Pored Seada Kolašinca, Šalke želi i argentinskog golmana Emilijana Martineza koji brani sjajno za Arsenal. Uprkos dobrim partijama, on bi mogao da izgubi mesto zbog Bernda Lena, pa razmišlja o odlasku iz Londona. I Lids se zanima za njegove usluge.

21.30 - Gotovo! Dani Sebaljos će i narednu sezonu provesti na pozajmici u Arsenalu.

21.00 - Zvanično! "Ufficiale" što bi rekao Deki Sanković, Zlatan Ibrahimović u Milanu još godinu dana!

20.45 - Zvanično! Ajaks je prodao rumunskog vezistu Razvana Marina (24) Kaljariju za 10 miliona evra.

20.25 - Frans Fudbal javlja da je konačno gotovo i da je Kalidu Kulibali dogvorio lične uslove sa Mančester Sitijem. E, sada problem je Napoli koji treba da se izjasni o "uzmi ili ostavi" ponudi Građana teškoj 73 miliona evra sa bonusima. Ako De Laurentis kaže "da", imaćemo novi transfer rekord.

20.00 - Sead Kolašinac želi da napusti Arsenal i vrati se u Šalke, ali je zapelo oko para. Bundesligaš je limitiran na svega 2,5 miliona evra, dok reprezentativac BiH zarađuje čak 9 miliona godišnje u Londonu.

19.52 - Zvanično! Levi bek Salcburga Gideon Mensah (22) preselio se u portugalsku Vitoriju Gimaraeš.

19.30 - Agenti Artura Vidala stupili su u pregovore sa Barselonom oko sporazunog raskida ugovora. Razlog za to je ponuda Antonija Kontea da se preseli u Inter već ovog leta i zauzme mesto Marcela Brozovića koji se nalazi pred odlaskom.

19.11  Zvanično! Henrik Mkhitarjan je novi fudbaler Rome. Arsenal je potvrio da je Vučica otkupila reprezentativca Jermenije posle pozajmice, mada se ne navodi za koliko obeštećenje se napadač preselio u Rim.

19.00 - Zvanično! Juto Nagatomo je novi fudbaler Olimpika iz Marselja. Stigao je iz Galatasaraja, a slavu stekao u dresu Intera iz Milana.

18.45 - Juventus i Fiorentina su otvorili pregovore oko Federika Kjeze. Klub izFirence traži čak 70 miliona evra dok će Stara dama pokušati da prelomi cenu uz pomoć nekoliko igrača koje bi ponudila uz novac, jer nije oduševljena cenom.

18.25 - Završeno! Patrik Šik je novi fudbaler Leverkuzena. Romi sleduje obeštećenje od 27 miliona evra plus bonusi.

18.10 - Doni Van de Bek se oprostio od saigrača iz Ajaksa ovog popodneva. Svakog trenutka se očekuje zvaničan prelazak u Mančester junajted za 40 miliona evra.

18.00 - Vest Hem je odbio ideju Fenerbahčea da im pozajmi na godinu dana argentinskog plejmejkera Manuela Lancinija. Čekićare zanima samo prodaja, ali Turci nemaju para. Udarila kriza i kod njih... 

17.55 - Hames Rodrigez se već nalazi na pregledima u Liverpulu i u narednim satima bi trebalo da bude promovisan kao novi fudbaler Evertona.

17.47 - Kao što je i najvljeno, Lionel Mesi se nije pojavio na prvom treningu Ronalda Kumana u Barseloni u 17.30 časova. Dakle, nema nameru više da igra za Katalonce.

17.30 - Ivan Rakitić definitivno u Sevilji! Ovde pronađite sve zanimljivosti vezane za verovatno najpametniju kupovinu nekog kluba ovog leta.

17.15 - Zvanično! Valjadolid je doveo Šona Vajsmana, najboljeg strelca austrijske Bundeslige. On je prošle sezone postigao 27 golova na 40 utakmica za Volfzberger, a obeštećenje je 4-6 miliona evra.

16.55 - Bajer Leverkuzen je spreman da ponudi 29 miliona evra za Patrika Šika koji je tokom sezone na pozajmici u Lajpcigu postigao deset golova na 28 utakmica. Suma od 29 miliona po pisanju nemačkih medija uključuje i bonuse. Roma je od Lajpciga na ime pozajmice već dobila tri i po miliona, a češki centarfor je sa privremenim klubom bio treći u Nemačkoj. Šik je sporadično imao problema sa povredama tokom prošle sezone.

16.38 - Đorđe Ivanović je zvanično novi igrač Olimpije posle nedovoljno uspešne role u Partizanu. Ivanović je za crno-bele u prethodne dve i po godine, od kada je došao iz Spartaka, odigrao 70 mečeva, dao je 17 golova i asistirao osam puta.

16.20 - Gijom Oaro, stameni centarfor koji je napravio ozbiljne probleme Crvenoj zvezdi prošle godine dok je igrao za Jang Bojs, napustio je klub iz Berna i slobodan je igrač. Visoki napadač ima 36 godina i Jang Bojse je napustio posle šest godina provedenih u klubu.

15.59 - Turski Galatasaraj bi da dovede Freda iz Mančester junajteda na pozajmicu, piše Manchester Evening News. Turci su spremni da daju bolju ponudu za Freda, koji će usled dolaska Donija Van de Beka teže dolaziti do minutaže u novoj sezoni. Očekuje se da Holanđanin ove nedelje prođe medicinske preglede i zvanično pojača "Đavole".

15.43 - Liverpul je dao prvi profesionalni ugovor Tajleru Mortonu. Sedamnaestogodišnji dečak je deset godina u klubu i impresionirao je stručni štab partijama u generaciji do 18 godina. Odigrao je dobru sezonu u Ligi šampiona za mlađe gde je protiv Benfike postigao veoma atraktivan gol u osmini finala.

15.30 - Srđan Babić je i zvanično napustio Zvezdu i otišao u portugalski Famalikao na godinu dana! On je krenuo stopama Uroša Račića, takođe bivšeg igrača Zvezde koga je Valensija pozajmila spomenutom klubu. Babić je u Zvezdi bio tri godine, s tim što je prvo bio na pozajmici iz Sosijedada, a onda je jula 2018. otkupljen za 800.000 evra. Dvadeset četvorogodišnji štoper je u dresu crveno-belih odigrao 79 utakmica, dao je sedam golova i imao dve asistencije. Ovde pričitajte i detalje pozajmice i koja je otkupna klauzula.

Babić je sa Zvezdom osvojio tri titule prvaka države i bio je tu tokom tri sezone kad su crveno-beli igrali Ligu Evrope i Ligu šampiona.

15.14 - Mančester junajted je "bacio oko" na Dajoa Upamekana iz Lajpciga, pišu Dejli Mejl i ESPN. Upamekano je odigrao dobro u odbrani nemačkog tima koji je stigao do polufinala Lige šampiona, a Junajted bi njihovim dovođenjem dao ozbiljnu konkurenciju Megvajeru koji je imao turbulentnu sezonu.

14.53 - Ivan Rakitić je u Sevilji! Klub je zvanično vratio Hrvata posle šest godina u Barseloni. Rakitić je u Sevilji igrao od 2011. do 2014. i za to vreme je na 149 utakmica dao 34 gola. Mediji pišu da je on sam tražio da ide iz kluba koji je u velikoj krizi poslednjih nedelja.

14. 26 - Lester pregovara sa igračem Atalante, Timotijem Kastanjom. "Lisice" traže zamenu za Bena Čilvela, a uz Belgijanca imaju na užem spisku i Robina Gosensa isto iz Atalante i Nikolasa Taljafika iz Ajaksa.

14.17 - Juventus planira da dovede Federika Kijezu iz Fiorentine. Viola neće da pusti 23-godišnjeg ofanzivca za manje od 70 miliona evra zbog čega Juve gleda da tu cifru "ubije". Ideja je da torinski klub ponudi Fiorentini Gonzala Iguaina ili Luku Pelegrinija kako bi dao manje novca, kad već ne računa ozbiljno na dvojicu igrača.

13.55 - Super Deporte piše da bi Mateo Genduzi mogao iz Arsenala u Valensiju. Perspektivan fudbaler koji se u rotaciji Mikela Artete izgubio je verovatno jedan od odlaznika sa Emirejtsa, a Španci hoće da ga dovedu na jednogodišnju pozajmicu. Francuz nije igrao za Arsenal posle sukoba sa Nilom Maupajem na utakmici sa Brajtonom još u junu.

13.27 - Arturo Vidal negirao glasine o transferu u Real Madrid. Vezista kog je Barsa otpisala, je dodao da u klubu igra samo 13 profesionalnih fudbalera i tako iskritikovao Katalonce.

13.22 - Partizanov rival u kvalifikacijama za Ligu Evrope (drugo kolo) biće ekipa Sfintula iz Moldavije!

13.15 - Barselona se okreće Gabrijelu Žezusu? Katalonski klub već traži rešenje u slučaju gotovo sigurnog odlaska Lionela Mesija i Luisa Suareza, pa više medija javlja da je Brazilac želja. Žezus je u Sitiju druga opcija iza Serhija Aguera.

12.57 - Ostaje i Zlatan! Italijani pišu da je Šveđanin napokon dobio sedam miliona za godinu dana u Milanu, a u ponedeljak je viđen kako napušta prostorije kluba za koji će nastaviti da igra i u sledećoj sezoni.

12.40  - Svoj ugovor sa rimskim klubom je obnovio i Pjotr Zjelinski koji ostaje u Napoliju. Posle nekoliko nedelja kada je čak bilo nagoveštaja o nekakvim ultimatumima sa San Paola za igrača, Zjelinski je produžio saradnju do 2024.

12.05 - Zvezda je u međuvremenu saznala rivala na putu ka Ligi šampiona i u trećem kolu kvalifikacija će to biti ekipa kiparske Omonije! Videćemo da li će pred taj meč biti pojačanja u redovima crveno-belih. Žreb je održan u ponedeljak u podne, a utakmice se igraju posle reprezentativne pauze.

11.48 - Marko Janković, nekadašnji vezista Partizana, vratio se u SPAL sa pozajmice iz Krotonea. Janković je na pozajmicu otišao januara ove godine, a u SPAL je za 1,8 miliona evra otišao januara prošle.

Marko Janković Foto: Marko Jovanović

11.39 - Hetafe je privremeno angažovao Darija Povedu na sezonu 2020/2021 iz Atletiko Madrida.

11.31 - Jasno je i zašto Auar nije na radaru Sitija. Fali Ramadani je dobio informaciju od "Građana" da Kalidu Kulibali može da dođe u Mančester za 73 miliona evra, a Napoliju je poslata odsečna poruka da može da "uzme ili ostavi". Natezanje De Laurentisa, šefa Napolija i Sitija oko Kulibalija traje već neko vreme i Englezima je, čini se, dozlogrdilo.

11.01 - Nejmar je objavio da će ovog leta ostati u Pari Sen Žermenu! On je govorio za magazin pariskog kluba i potvrdio da je tu bar za sezonu 2020/2021. Imajući u vidu da je PSŽ igrao veoma dobro i stigao do finala Lige šampiona, te bio jedini klub kog Bajern Minhen u nokaut fazi nije deklasirao, nema razloga da bar još jednom u Parizu ne napadne "ušati trofej".

10.51 - Zlatna kopačka Evrope ostaje u Rimu! Ćiro Imobile je potpisao ugovor do 2025. godine i Lacio mu je na taj način povećao cenu ako neki od klubova dođe i zakuca na vrata Klaudija Lotita da pita za napadača.

10.00 - Otpala je jedna opcija za Husema Auara. Iako bi igrač Liona voleo da dođe u Englesku, u Mančester Siti verovatno neće, piše Atletik. Trenutno nije u planovima "Građana", mada jeste na radaru Juventusa i Pari Sen Žermena. Francuski klub verovatno ne bi dao igrača za manje od 50 miliona evra.

(Telegraf.rs)00

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    31. avgust 2020 | 16:29

    Zvezda može da proda igrača jedino ako ga pošalje na pozajmicu ili da ode bez obeštećenja kao slobodan igrač. Komedija od uprave .

  • Made in ...

    31. avgust 2020 | 22:31

    Iakreno, pomislio sam na Naseg Marina, ( virtuoza) . A gde nestade momak ???

  • Бане

    31. avgust 2020 | 23:37

    Тај финансијски фер плеј... изгледа ради на црно...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA