≫ 

"To je nešto što nema cenu": Vlasnik Maradonine posebne "desetke" odbija da proda dres iz Meksika

Kaže da ga kupci opsedaju telefonskim pozivima i porukama

  • 1
Dijego Diego Maradona Foto: Tanjug/AP

Bivši engleski reprezentativac Stiv Hodž (58) izjavio je kako je čitave prošle sedmice morao da odbija potencijalne kupce dresa koji je Dijego Maradona nosio u četvrtfinalnom susretu između Engleske i Argentine na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine.

Englez tvrdi da pomenuti dres nema cenu i da nije na prodaju. Hodž je po završetku tog meča, koji je Argentina dobila sa 2:1, a u kome je Maradona prvi gol postigao rukom, a drugi nakon fenomenalnog solo-prodora, zamenio dresove sa slavnim Argentincem.

Taj dres je, iako se nalazi u Engleskom nacionalnom muzeju fudbala u Mančesteru, Hodžovo vlasništvo.

Nakon Maradonine smrti zavladala je prava pomama za dresom, a stručnjak za sportske dragocenosti je procenio je da bi mogao da postigne cenu i od dva miliona dolara.

- Imam taj dres 34 godine i nikada nisam ni pokušao da ga prodam. Za mene on ima neverovatnu sentimentalnu vrednost. Ljudi mi neprestano kucaju na vrata, a telefon mi neprestano zvoni, nije to ugodna situacija. Čak se pojavila i lažna vest kako tražim milion ili čak dva miliona za njega, kao da pokušavam da zaradim koristeći situaciju. Smatram to krajnje uvredljivim i potpuno pogrešnim. Taj dres nije na prodaju - rekao je Hodž.

Upravo je Hodž bio igrač koji je poslao loptu u smeru svog gola, pri nego što ju je Maradona "božijom rukom" poslao u mrežu. Englez je bio i jedan od šestorice igrača koje je Maradona pretrčao i predriblao pre nego što je postigao "gol veka".

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    2. decembar 2020 | 16:51

    Misli da ce da dobije i vise od 2mil pa tvrdi pazar, a kakvih budala ima verovatno ce i da dobije vise od 2mil, a ja za tu majicu ne bih dao ni 500 dinara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA