≫ 

Juve i Ronaldo pregazili Mesijevu Barsu, Junajted ispao iz LŠ, meč PSŽ-a prekinut zbog rasizma

Mančester gubio 3:0 u Nemačkoj, pa za dva minuta dao dva nedovoljna gola * Ronaldo dva puta strelac iz penala * Utakmica na Parku prinčeva nije ni završena

  • 45
Leo Mesi Foto: Tanjug/ AP

Iako je trebalo da budu zapamćeni po spektaklu, mečevi 6. kola Lige šampiona u grupama E, G, i H (F ranije završena) ostaće u senci skandala koji se dogodio na "Parku prinčeva" gde je duel između Pari Sen Žermena i Bašakšehira prekinut zbog rasizma!

Naime, igrači turskog tima su u 15. minutu optužili 4. sudiju da je jednog od pomoćnika trenera Pjera Veba nazvao "crncem". Na kraju je procurio i razgovor prvog i četvrtog sudije, inače Rumuna, gde se jasno čuju reči "negro" te otuda i ne čudi što su igrači Bašakšehira otišli u svlačionicu i nisu hteli da nastave meč koji će se odigrati u sredu od 19 časova!

On na kraju neće ni odličivati ništa u grupi H s obzirom na to da je Mančester junajted izgubio na gsotovanju Lajpcigu (3:2) i moraće da se zadovolji samo Ligom Evrope gde bi mogao da bude i potencijalni rival Crvene zvezde u nokaut fazi.

Nemci su već posle 13. minuta imali 2:0 golovima Anhelinja i Haidare, i to u meču gde im je igrala samo pobeda. Orban je u 30. minutu dao i treći gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Međutim, Klajvertov na isteku sata igre nije.

Đavoli su, s druge strane, jedinu pravu priliku (ne računajući golove) imali preko Grinvuda pri rezultatu 1:0, zatim i kod 3:0 od strane istog igrača, a vredi pomenuti da su u Nemačku doputovali bez Kavanija, Freda i Marsijala.

Nemanja Matić je igrao do 61. minuta, a onda je ustupio mesto Pogbi koji je pogrešio pre trećeg gola. Pogba se iskupio u 82. minutu kada je zvanično asistirao Megvajeru za 3:2, a samo dva minuta ranije Bruno je pogodio iz penala za Đavole. Usledila je drama kakvu samo LŠ može da kreira, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Derbi dana igrali su Barselona i Juventus! Barem je na papiru bio derbi, jer su gosti iz Torina slavili rezultatom 3:0 i tako se domogli prvog mesta u grupi i dodatnih 2.7 miliona evra!

Juve je vodio 2:0 već posle 2:0 minuta! Bio je to prvi meč koji su Leo Mesi i Kristijano Ronaldo jedan protiv drugog igrali još od maja 2018. godine, a Portugalac je isti završio sa dva postignuta gola.

Oba iz penala! Prvi u 13. minutu kada je sam izvikao kazneni udarac, drugi u 52. minutu. Između ta dva gola pogađao je i MekKeni u 20. minutu. Malo je falilo da Ronaldo upiše i asistenciju, ali je gol Bonućija u 75. minutu poništen zbog ofsajda.

U toj grupi gde su Barsa i Juve, Dinamo iz Kijeva je pobedio Ferencvaroš sa 1:0 golom Popova i na taj način su obezbedili učešće u Ligi Evrope.

Čelsi je u grupi E odigrao 1:1 sa Krasnodarom, Sevilja je dobila Ren sa 3:1, ali se ovde sve već znalo pre poslednjeg kola. Englezi prvi, Španci drugi, Rusi treći...

Rezultati:

Barselona - Juventus 0:3 (0:2)

(Ronaldo 13 pen, 52 pen MekKeni 20)

Dinamo Kijev - Ferencvaroš 1:0 (0:0)

(Popov 60)

PSŽ - Bašakšehir 0:0 (prekinuto)

Lajpcig - Mančester junajted 3:2 (2:0)

(Anhelinjo 2, Haidara 13, Klajvert 69 - Bruno 80 pen, Megvajer 82)

Čelsi - Krasnodar 1:1 (1:1)

(Žoržinjo 27 pen - Kabelja 24)

Ren - Sevilja  1:3 (0:2)

(Ruter 86 pen - Kunde 32, Eal Naseri 45, 81)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    8. decembar 2020 | 21:59

    Pa sta se ljute pa crni su ,neko zut, neko crn ,neko beo. Sad sve postalo rasizam ,igraj bre tu ,dobijas dobre pare!!!

  • Batica

    8. decembar 2020 | 22:08

    Toliko su se osilili da ne sme niko nista da im kaze.sta je covek pogresio pa jeste crn

  • Boke

    8. decembar 2020 | 21:46

    Politika!!!Erdogan vs Macron!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA