Zvanično: Kolina je najbolji fudbalski sudija svih vremena!

Legendarni Italijan faktički nije imao konkurenciju

  • 6
Pjerluiđi Kolina Foto: Printscreen/You Tube

Legendarni italijanski sudija Pjerluiđi Kolina proglašen je od strane "Frans fudbala" za najboljeg arbitra u istoriji fudbala.

Kolina je u karijeri sudio na 240 utakmica Serije A, delio je pravdu i na 109 međunarodnih mečeva, između ostalog i u finalu Mundijala 2002. godine, kada su se sastali Brazil i Nemačka.

Osam godina uzastopno biran je za najboljeg sudiju sveta (1998 - 2005) u izboru Međunarodne federacije za fudbalsku istoriju i statistiku, a 2011. je uvršten u Kuću slavnih italijanskog fudbala.

Poslednja utakmica u karijeri na kojoj je sudio bila je ona između Portugala i Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006.

Zbog svog prirodnog stava Kolina je oduvek uživao ogorman autoritet, pa prilikom proglašenja za najboljeg ikada nije bilo dileme da nagrada ide u prave ruke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    16. decembar 2020 | 17:42

    Cepaj Kolina!!!

  • Gox

    16. decembar 2020 | 17:52

    Sjajan sudija i velika faca,svaka cast!

  • panic

    16. decembar 2020 | 17:40

    gledao sam mnoge utakmice i milina je bilo gledati jer si znao da će suđenje biti korektno a najvažnije bez namestaljki od oba tima danas sve same namestaljke zadnji pobedi prvog u prvih 5 top liga i to u gostima netreba puno razmišljati šta je to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA