≫ 

Španski novinar pisao o meču sa tzv. Kosovom: Za igrača Lacija Srbi su ubice koje "brišu populaciju"

Tekst španske "Marke" definitivno će izazvati veliku pažnju

  • 10
Fudbalska reprezentacija Kosova Foto: Tanjug/tj

Iako se prethodno pojavila informacija da postoji mogućnost da fudbalska reprezentacija Španije ne igra svoje kvalifikacione mečeve sa tzv. selekcijom Kosova koje nisu priznali, čini se da će Crvena Furija morati na megdan pomenutoj selekciji u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Podsetimo, Španci su jedna od tri selekcije u grupi B koje nisu priznale otcepljenje južne srpske pokrajine, povela se dilema da li je moguće da se meč odigra sa svim obeležjima, da bi se oglasila i tamošnja ministarka spoljnih poslova Aranča Gonsales Laja koja je poručila da se sa FIFA traži rešenje.

Svi su izgledi da će to rešenje biti odigravanje utakmica pomenutih selekcija, a španska "Marka" je u međuvremenu pustila jedan tekst koji se tiče tzv. Kosova koji će svakako privući dosta pažnje.

Tekst nosi naziv "Kosovo: tim koji nema igrače rođene u nepriznatoj zemlji" i u svom sadržaju dosta se bavi politikom, a tu su i izjave pojedinih fudbalera koji nastupaju za ovu nepriznatu državu.

- Nijedan igrač u timu "Kosova" nije bio rođen u svojoj zemlji. Bar ne u zemlji koja je proglasila svoju nezavisnost 17. februara 2008. godine. Dobar deo igrača je svet ugledao u egzilu, u Švajcarskoj ili Švedskoj. Ostali su na ovaj svet došli u "kosovskim" gradovima, ali kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog u samostalnom Kosovu - počeo je autor svoj tekst:

- Kosovo zvuči kao rat, egzil i smrt. Već vekovima. Od 15. juna 1389. godine (Španci koriste datum starog kalendara, prim. aut), Otomansko carstvo je slomilo srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića. Srbi su postali vazali sultana Murata. Danas, Srbija slavi svoj nacionalni praznik na dan tog poraza, koji je bio početak osinjaka koji nikada nije prestao da bude globalna opasnost.

Autor potom donosi priču o životu fudbalera Lacija Vedata Murićija, kojim su i te kako "nagazili" Srbiju.

Fudbalska reprezentacija Kosova Foto: Tanjug/AP

- Prve četiri godine znao je samo za buku kalašnjikova ili rakete i za krike očaja. Po 50 ljudi spavalo je jednom lokalu na kutijama od flaša. Njegova ishrana bili su samo hleb i luk. On se seća srpskih trupa kako dolaze u njegovu kuću i daju njegovoj porodici dva sata da pobegnu pre nego što "izbrišu" celu populaciju - piše u tekstu "Marke" u kom se dodaje izjava Murićija da ih je Alah spasio.

Takođe, tu je "napomena" da je tzv. Kosovo davne 1942. godine igralo svoj meč, kako ih je belgijski reprezentativca Adnan Januzaj odbio, zatim pominju igrače iz dijaspore kao što su Džaka i Šaćiri i njihove provokacije na meču Srbija - Švajcarska.

Tu su i izjave tamošnjih čelnika da dan pre prvog meča nisu imali 11 igrača, kao i da su ubeđeni da će igrati sa Špancima u kvalifikacijama.

>>> Milan je malo posustao i odmah se istopila prednost, Inter mu je prišao na bod, što znači da Rosoneri danas (15.00) moraju da pobede kako bi sačuvali prvo mesto. A gostuju Sasuolu, koji nije nimalo naivan, pa je kvota na dvojku 2,05, dok je kec 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sasuolo – Milan.

Video: Prva ispovest Strahinje Pavlovića kako mu je Lacio pakovao aferu o problemima sa srcem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lune

    20. decembar 2020 | 10:13

    Svaki komentar suvisan tako zapad pravi novi svjetski poredak pa kad teroristi pocnu njih da ubijaju onda jooj sjedite za pregovaracki sto demokrate

  • Knez

    20. decembar 2020 | 11:34

    Kosovo je Srbija!!!

  • Milan

    20. decembar 2020 | 11:33

    KOSOVO JE SRBIJA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA