Prošle godine otpadak u Evertonu, ove najbolji u Rusiji: Vlašić na vrhu, Despotović na 27. mestu

Hrvatski fudbaler ubedljivo je osvojio nagradu u konkurenciji svih igrača u ligi, kao i ruskih fudbalera koji nastupaju u inostranstvu

  • 0
Utakmica Francuska Hrvatska, fudbal Foto: Tanjug/AP

Nije mnogo bilo potrebno Nikoli Vlašiću da od dna dođe do vrha. Kada je napravio transfer iz Hajduka u Everton, svi u Liverpulu su očekivali čudo, koje se na njihovu žalost tamo nije desilo. Ali zato jeste u Moskvi, pošto je zahvaljujući svojim sjajnim partijama hrvatski fudbaler osvojio titulu najboljeg u Rusiji za 2020. godinu.

U konkurenciju su ušli svi fudbaleri koji nastupaju u ruskoj Premijer ligi, kao i oni ruski fudbaleri koji nastupaju u inostranstvu. Vlašić je u glasanju ruskih trenera, sportskih direktora i menadžera, kao i novinara „Sport Ekspresa“ osvojio ubedljivo najviše poena – 251. Drugoplasirani Aleksej Mirančuk iz Atalante je bio čak 138 boda iza, dok je Roman Zobnin iz Spartaka iz Moskve zauzeo treću poziciju sa 106 bodova.

CSKA se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli ruske Premijer lige, a sasvim očekivano, Vlašić je njihov najbolji strelac, pošto je postigao ukupno osam golova u dosadašnjem delu sezone. Interesantno, u Evertonu je upisao samo 12 nastupa i nije postigao nijedan pogodak od 2017. do 2019. godine. Stoga njegov napredak deluje još impresivnije.

Među najboljima mesto je našao i fudbaler iz naše zemlje, Đorđe Despotović. Aktuelni napadač Rubina iz Kazanja dobio je tri boda i sa još šest fudbalera deli 27. mesto na ovoj listi. On se već tri godine nalazi u Rusiji, a na 15 nastupa za tim iz Kazanja postigao je sedam golova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA