≫ 

Lampard bi trebalo da brine za posao, a ne Arteta: Arsenal "razneo" Čelsi

Neverovatno loša igra "Plavaca" i prava reakcija "Tobdžija" na poslednja posrtanja

  • 0
FK Arsenal - FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

Ko je gledao meč Arsenala i Čelsija u subotu uveče bio bi ubeđen da je tim Frenka Lamparda taj koji je bio u silnim problemima pre utakmice, u seriji poraza i u donjem delu tabele, a "Tobdžije" te koje se bore za Evropu i vrh tabele, jer je upravo takav bio odnos snaga na terenu:

Artetin tim je "pregazio" goste!

Arsenal je savladao Čelsi 3:1, mogao je i ubedljivije, i tako prekinuo crnu seriju rezultata (sedam kola bez pobede) koja ih je dovela blizu zone ispadanja.

Već do poluvremena je bilo 2:0, pogađali su Lakazet sa penala i Džaka iz slobodnog udarca, pa Lampard nije imao kud nego da na velikom odmoru posegne za izmenama. Izveo je indisponiranog Tima Vernera, koji deseti meč za redom u svim takmičenjima nije dao gol, izašao je i Kovačić, a ušli Hadson-Odoi i Žoržinjo.

FK Arsenal - FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

Ipak, bukvalno ništa se nije promenilo nabolje u igri "Plavaca" - danas su delovali kao grupa građana, rekreativaca za sparing daleko jačem protivniku.

Otud je stigla i nova kazna za takvu partiju.

Strelac trećeg gola za Arsenal bio je 19-godišnji Bukajo Saka, koji u toj situaciji možda nije primarno gađao mrežu, ali je na kraju to bio majstoriski lob i nova kapitulacija Mendija.

FK Arsenal - FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

Lampard je u tim momentima bio u takvom raspoloženju da je želeo "u zemlju da propadne", nije mu bilo spasa danas i ozbiljno bi, posle ovakvog ebakla, mogao da se zabrine za budućnost na klupi Čelsija.

Teško je poverovati da ekipa sa takvom plejadom igrača, skupocenih pojačanja, može odigrati ovako loš meč protiv rivala koji je do ovog meča bio potpuno obezglavljen.

Međutim, pravo "niotkuda" ovakav Čelsi je, za ne poverovati, bio blizu egala!

U 85. minutu Abraham je pogodio i ublažio minus, za 3:1, a u 92. minutu gosti su dobili i penal, međutim Žoržinjov udarac sa "kreča" sjajno je odbranio Bernd Leno i tako sprečio dramu koja nije bila ni na vidiku 85 minuta.

Arteti je ovakv trijumf bio potreban kao davljeniku vazduh, nema dileme da će mu pomoći da učvrsti poljuljanu poziciju i sa mnogo više optimizma gleda ka nastavku sezone.

Premijer liga, 15. kolo

Lester - Mančester junajted 2:2

(Barns 31, Vardi 85 - Rašford 23, Fernandeš 79)

Aston Vila - Kristal Palas 3:0

(Traore 5, Haus 66, El-Gazi 76)

Fulam - Sautempton 0:0

Arsenal - Čelsi 3:1

(Lakazet 34.p, Džaka 44, Saka 56 - Abraham 85)

Mančester Siti - Njukasl 21:00

Šefild junajted - Everton 21:00

Nedelja

Lids - Barnli 13:00

Vest Hem - Brajton 15:15

Liverpul - VBA 17:30

Vulverhempton - Totenhem 20:15

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA