≫ 

Partizan priključio još jedno dete prvom timu: Purić putuje u Tursku na pripreme

Zbog izostanka Aleksandra Miljkovića u početnoj fazi rada crno-beli povukli očekivan potez

  • 1
Aleksa Purić Foto: FK Partizan

Spisak fudbalera Partizana, poniklih u Omladinskoj školi, koji putuju na pripreme prvog tima u Tursku proširen je za još jedno ime – Aleksu Purića (17), koji će dobiti priliku da se nametne stručnom štabu na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem.

Radi se o momku koji je u oktobru potpisao prvi profesionalni ugovor sa crno-belima i povremeno je priključivan radu prvog tima, što kroz treninge, što kroz kontrolne mečeve, na kojima je struka imala priliku da se uveri u njegove mogućnosti.

Razlog za naknadno pozivanje Purića je i činjenica da na priprema od prvog dana neće biti Aleksandra Miljkovića, koji ostaje u Beogradu, usled ispitivanja posledica virusa korona, pa će shodno tome Maki Banjak ponovo biti korišćen kao desni bek, a mladi fudbaler će “popuniti” konkurenciju na mestu centralnog defanzivca.

Purić je rođen 2003. godine i član je omladinske selekcije koju sa klupe predvodi trener Nenad Brnović, nekadašnji fudbaler crno-belih, a u Partizan je stigao iz škole fudbala “Savacium” iz Šapca, iste one u kojoj su ponikli Šaša Lukić i Strahinja Pavlović, sada fudbaleri Torina i Monaka.

Pisali smo ranije, pored pomenutog Purića, na pripreme sa prvotimcima putuju i golman Lazar Slavković, te ofanzivci Mihajlo Petković, Marko Milovanović, Samed Baždar i Vanja Vlahović, koji su takođe tokom minule jeseni prošli “filter” u najjačoj selekciji, te su nagrađeni pozivom u Tursku.

Video: Stanojević: Ne pamtim da je u ekipi bilo 10, 11 igrača iz Omladinske škole, sve će biti kako treba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    14. januar 2021 | 03:43

    Jel ga gledaju skauti Nice? Kolika je ponuda? Jel 15 miliona?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA