Argentinci nastavljaju istragu o smrti Dijega Maradone, policija ispituje ukupno pet osoba

Postoji osnov sumnje da se medicinski tehničari nisu dobro ophodili prema legendi nakon izlaska iz bolnice

  • 2
Dijego Maradona, Leopoldo Luke Foto: Profimedia/AFP

Argentinsko javno tužilo proširilo je u utorak istragu za ubistvo iz nehata na još troje ljudi koji su bili bliski Dijegu Maradoni i sada istražuju ulogu koju je imalo ukupno pet lica u smrti fudbalske legende. Od kada je pokrenuta istraga, ona je obuhvatala Maradoninog fizijatra, Leopolda Lukea i psihijatra, Avgustinu Košakovu.

Tokom današnjeg dana došla je vest da su sada istragom obuhvaćeni Maradonin psiholog, Karlos Dijaz i dvojica medicinskih tehničara, Dajana Madrid i Rikardo Almiron, koji su se brinuli o njemu od kada je izašao iz bolnice, pa sve do njegove smrti.

Trenutno nema optužnice, ali se očekuje da pomenuta lica budu ispitana u narednom periodu. Tužilaštvo kroz istragu zapravo pokušava da utvrdi da li je Maradonina smrt posledica nemara koju su pomenute osobe radile pri lečenju.

Utvrđeno je da je Dijaz prvi ušao u Maradoninu sobu u vreme smrti i bezuspešno je pokušavao da mu ukaže prvu pomoć, pre nego što je pozvao hitne službe. Almiron je bio dežuran tokom noći, a rekao je da je Maradona spavao kada je otišao u 06:30 u toku jutra, što je oko šest sati pre nego što je upućen poziv hitnoj pomoći.

Dijana Madrid već je priznala da je slagala kada je kod uvodnog ispitivanja rekla da je obišla argentinskog fudbalera tokom jutra kada je preuzela smenu. Ona je navela da je slagala istražitelje, jer je tako naredila firma koja je uspela da je angažuje.

Istraga obuhvata period od 3. novembra, kada je Maradona imao krvarenje na mozgu, a poseban fokus je stavljen na dane između 11. i 25. novembra, tačnije od kada je izašao iz bolnice, pa sve do smrti.

Video: Mili istetovirao Maradonin lik i pohvalio se na Instagramu: Najveći si Dijego

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. februar 2021 | 18:30

    „O mamma mamma mamma, o mamma mamma mamma, sai perche' mi batte il corazon?Ho visto Maradona, ho visto Maradona, eeeeh, mamma', innamorato son". Klanjam se kralju fudbala🧎

  • DARKO 100%

    9. februar 2021 | 18:19

    Kralj 👑fudbala⚽

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA