≫ 

Oblak išao da spasava Atletiko, pa primio gol sa centra, biće ipak drame za titulu u Španiji

Kiks Jorgandžija, opet protiv Levantea

  • 3
levante Foto: Tanjug/Ap

Do juče nedodirljivi lider Primere Atletiko Madrid, ipak ima mnogo mana, i to koriste njegovi rivali sada već iz kola u kolo.

Simeoneov tim je pobedio samo jednom u protekla četiri meča, a tek drugi poraz u sezoni doživeo je u subotu popodne na svom terenu protiv Levantea - 0:2!

"Jorgandžije" ostaju prve na tabeli, ali to više nije tako ubedljiva prednost ispred Reala i Barse kao što je bila pre samo tri-četiri nedelje, kada je bila i dvocifrena. Do narednog kola, Atletiko će imati tek šest bodova više od gradskog rivala i devet od Barse, koja, doduše, ima i meč manje, pa bismo uskoro, ako se nastave "klimavi" rezultati lidera mogli gledati šampionsku trku utroje, pravo niotkuda!

atletiko madrid Foto: Tanjug/Ap

Levante je na "Vandi" pokazao zbog čega se nalazi u gornjoj polovini tabele, a pokazao je drugi put u samo tri dana da je i te kako nezgodan rival baš za Atletiko sa kojim je u sredu, u odloženoj utakmici, remizirao na svom terenu, 1:1.

I ovog puta pokazali su se "slepi miševi" kao "tvrd orah" po favorizovani domaći sastav.

Poveli su na isteku pola sata igre preko Moralesa, a onda izdržali uraganske nalete Suareza i družine. Urugvajac je pogodio stativu iz slobodnog udarca, poništen mu je i gol, pa je pošteno reći da su gosti i uz malo sreće uspeli da sačuvaju vođstvo.

Uspeli su gosti da odbiju sve nalete "Jorgandžija" koji su naročito jako pritiskali u samom finišu, kada je i golman Jan Oblak krenuo u napad da dočeka neki centaršut. Ostavio je Slovenac nebranjen gol, i ubrzo ga je stigla kazna.

Gosti su uspeli da "preseku" pas Atletika, Horhe de Frutos je krenuo u trk nakon osvojene lopte, bežao je igraču domaćeg tima koji ga je jurio, bio je blizu i Oblak, ali uzalud: uspeo je da uputi udarac tačno sa polovine igrališta i pogodio mrežu, za mat lidera i verovatno najavu drame za titulu u Španiji.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA