≫ 

Evo kako Nemci rešavaju kad trener vređa ženske sudije: Sad mora da odradi treninge sa damama

Za sve ima leka

  • 1
hajko fogel Foto: youtube/Borussia Mönchengladbach

Nemački trener Hajko Fogel koji vodi brigu o U23 timu Borusije iz Menhengladbaha, suspendovan je na dve utakmice i novčano 1.500 evra zbog vređanja arbitara na jednoj od prethodnih utakmica. I to nije sve, jer će Hajko po kazni morati da odradi i šest treninga sa nekom od ženskih selekcija u svom klubu, počevši od 30. juna.

Ova poslednja kaznena stavka izrečena mu je zbog toga što je na pomenutoj utakmici na kojoj je napravio ispad, vređao ženske arbitre.

Zbog toga je Federacija Zapadne Nemačke, jednog od pet fudbalskih regiona, pomislila da je upravo to adekvatan način da Fogel ubuduće povede računa kada su dame u pitanju.

Ipak, nisu svi saglasni sa ovakvom kaznom, a evo i zašto:

- Kazna za trenera Fogela da mora da trenira ženski tim izjednačava rad u ženskom fudbalu sa društveno korisnim radom. Ali to baš nije tako. Ženski fudbal je sport, i u njemu učestvuju profesionalci kao što je to slučaj i sa muškim fudbalom - izjavila je Nikol Selmer, predstavnica organizacije "Žene u fubalu".

Fogel je inače dobro znano ime u nemačkim trenerskim vodama. Radio je dugo u omladinskoj školi Bajerna, da bi u Švajcarskoj postigao uspeh karijere kada je osvojio "duplu krunu" sa Bazelom (sezona 2011/2012). U Austriji je uzeo Kup pehar sa Šturmom 2018, a od 2020. godine radi sa juniorima Borusije.

Nedavno smo i u srpskom fudbalu imali sličan slučaj kada je trener Dinamo Vranja Dragan "Recko" Antić vređao damu koja je bila četvrti sudija na meču Trajala i Vranjanaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Volim ZENE

    18. mart 2021 | 18:28

    Ljudi poštujem Dame ali u Fudbalu ipak nisam za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA