Dan kada je viđena možda i najskuplja opklada u istoriji srpskog fudbala!

Nije teško pogoditi da je u pitanju ona bruka na Maksimiru

  • 1
Siniša Mihajlović Siniša Mihajlović pred konferenciju u Zagrebu Foto: MN Press

Za Hrvatsku je to jedna do najslađih pobeda, za Srbiju je bila možda i najskuplja opklada u istoriji! Da - pogađate, u pitanju je meč na Maksimiru koji je odigran 22. marta 2013. godine, a koji je završen pobedom Kockastih rezultatom 2:0!

Od tog poraza Orlova prošlo je, evo već, osam godina, ali on i dalje nije zabboravljen. Najviše zbog toga šta je prethodilo istom, a posle kog su šanse Srbije da se plasira na SP u Brazil svedene na minimum.

Taj meč je verovatno jedini greh tadašnjeg selektora Siniše Mihajlovića koji je izašao pred novinare i predložio im sada već čuvenu opkladu. Trebalo je da pogode sastav, a Mihajlović kao da je dva dana kasnije izveo takav sastav samo da bi uzeo opkladu, a ne bodove.

Nezvanično, oko 70 predstavnika ''sedme sile'' je pokušalo da pogodi startnih 11. Niko nije uspeo, a razlog su svakako bili Mihini eksperimenti.

Umesto Vladimira Stojkovića, Mihajlović je na gol liniju stavio Željka Brkića. Drugo iznenađenje je bio Marko Šćepović. Iako povređen, zauzeo je mesto Filipa Đorđevića i već u 9. minutu izašao napolje zbog te iste povrede.

Takođe, niko nije ni sanjao da će mesto u startnoj postavi dobiti Ivan Radovanović i Alen Stevanović umesto Tadića i Kuzmanovića. Srbija je dva dana kasnije poražena od Hrvatske rezultatom 2:0, a Mihajlović je dobio opkladu. Međutim, izgubio je šanse za odlazak u Brazil.

- Bodovna prednost rivala je velika i biće teško doći do drugog mesta. Nastavljam svoj rad i ne pomišljam na ostavku. Jedino ako odluči FSS... Kao selektor Srbije imam svoj put i jedna ili dve utakmice ne mogu da mi promene mišljenje. Pritisak javnosti mi nije problem, bitno je da igrači nemaju pritisak, jer javnost i novinari nisu ni verovali u njih. Idemo dalje. Imamo utakmicu sa Škotskom - rekao je Mihajlović tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    22. mart 2021 | 14:00

    Dobar trener ali u vreme dok je bio selektor previse je surovao sa menadzerima. Kroz reprezentaciju su prosli i k.... i murta. Mada vrhunac je svakako Marko Scepovic i izjava da je Srpski Ibrahimovic a decko ogranicen ko terasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA