≫ 

Crnogorci slave štopere i prekide, Dzjuba sam pobedio Sloveniju

Sokolovi se mučili protiv Gibraltara, tri od četiri gola dali su posle prekida * Napadač Zenita dvostruku strelac protiv Zmajčeka

  • 1
Artjom Dzjuba Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je drugi trijumf u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo, nakon što su na premijeri u grupu "G" savladali Letoniju! Ovoga puta "pao" je slabašni Gibraltar u Podgorici, i to teže nego što se očekivalo - 4:1 (2:1)!

Sokolovima su trijumf doneli štoperi Marko Simić i Žarko Tomašević koji su se odlično snašli posle kornera u finišu prvog i na početku drugog poluvremena!

Poveo je domaćin golom Fatosa Bećiraja u 26. minutu, nakon što lopta nije htela u mrežu posle udarca Uroša Đurđevića, da bi Gibraltar u 30. izjednačio iz penala koji je skrivio debitant Vulaj - i to samo četiri minuta nakon što je ušao u igru.

Pomenuti Simić je u 43. minutu glavom pogodio za 2:1, da bi Tomašević u 53. otklonio sve dileme posle ubacivanja Haksabanovića sa leve strane. Konačan rezultat postavio je rezervista Stevan Jovetić u 80. minutu.

Jovetiću je ovo treći gol u prva dva meča u kvalifikacijama, a pomenimo da je u igru ušao na poluvremenu umesto Bećiraja,

Crna Gora sada ima šest bodova posle utakmica protiv dve najslabije selekcije u grupi, dok ih u sredu očekuje veliki test protiv Norveške kod kuće.

Rusija je takođe upisala svoj šesti bod u grupi "H", jer su kod kuće savladali Slovence rezultatom 2:1 (2:1)!

Kapiten Artjom Dzjuba je bio junak Zbornaje s obzriom na to da je postigao dva pogotka u 26. i 35. minutu, dok je jedini strelac za goste bio Josip Ilićić već u 36. minutu.

Vezista Atalante je u 67. minutu imao najbolju priliku za izjednačenje, ali mu je Šunjin odbranio udarac "1 na 1", da bi i Karavajev u 71. možda mogao da reši pitanje pobednika ranije - da se bolje snašao posle jednog obećavajućeg pasa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. mart 2021 | 20:08

    IDEMO, DZJUBA 💪💪💪!!! Pokaži sad Čerčesovu ono dole 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA