Kraj dominacije PSŽ-a? Lil slavio u "šampionskom" derbiju, Nejmar ponovo imao pomračenje uma

Brazilac u završnici utakmice rešio da se obračuna sa igračem koji je odugovlačio sa izvođenjem auta, pa je zaradio prerani put u svlačionicu

  • 1
Nejmar Foto: Youtube / Printscreen

Odavno nismo bili smeni na tronu u Francuskoj! Fudbaleri Lila šokirali su tokom ovog popodneva fudbalere PSŽ-a u velikom, može se reći i šampionskom derbiju tamošnjeg šampionata i tako izbili na prvo mesto na tabeli sa tri boda više od Svetaca – 0:1 (0:1).

Doge su još jednom pokazale da su od čvrstog materijala, jer samo je tri puta ove sezone bio poražen tim sa samog severa Francuske. A takav scenario nismo gledali ni u prestonici, gde su gosti zaigrali hrabro, došli do gola u ranom toku meča, a potom uspeli i da odbrane stečeno, još jednom pokazavši zašto imaju najbolju odbranu u Ligi 1.

Jedini gol bio je delo kanadskog fudbalera Džonatana Dejvida, koji je u 20. minutu utakmice završio veoma dobru akciju Lila, koja je krenula sa desne strane terena. Ruku na srce, imao je napadač gostiju i malo sreće, pošto se lopta na putu ka golu odbila od nekoga iz odbrane PSŽ-a i tako prevarila njihovog golmana.

Koliko je Lil dobro igrao odbranu na ovoj utakmici govori podatak da tokom čitavog meča PSŽ nije imao neku stopostotnu priliku za gol. Tek u 55. minutu utakmice je Nejmar tražio penal nakon pada u kaznenom prostoru, ali je sudija Benoa Bastijen samo odmahnuo rukom.

A isti arbitar je na kraju utakmice imao razloga da pokaže Nejmaru putu ka svlačionici. Kada se već videlo da Sveci gube sve konce na svom stadionu i da je vremena sve manje, brazilski fudbaler je nasrnuo na jednog igrača gostujuće ekipe koji je odugovlačio sa izvođenjem auta. Nakon što ga je odgurnuo, glavni sudija mu je samo prišao i pokazao drugi žuti karton, koji je automatski značio put u svlačionicu.

Sedam minuta nadoknade imali su fudbaleri iz Pariza da ipak dođu do boda, koji bi značio poravnanje na tabeli sa Lilom, ali do njega ipak nisu došli. Što će reći da su Doge u pol-poziciji u šampionskoj borbi pred poslednjih sedam kola. Jedina šteta za njih je što na kraju ne odlučuje međusobni susret, već gol-razlika, ako budu poravnati na tabeli, pa će gosti morati da igraju maksimalno sve do samog kraja.

Video: Stanković najavljuje da će sitnice odlučiti derbi: Igrači već nameštaju glavu za sredu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    3. april 2021 | 20:47

    Majku im J oborise mi tojet za 9000 eura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA