• 31

Poledica tvrdi da je pravo na strani Asana: Ugovor se može raskinuti i bez poziva na plaćanje

Čeka nas velika saga oko japanskog fudbalera

  • 31

Teško da je moglo da postoji burnije jutro od ovog danas u Humskoj ulici. Takuma Asano otišao je potpuno nenajavljeno, čime je ostavio veliku nedoumicu – da li je to učinio ispravno ili je napravio grešku koja bi mogla čak i da mu ugrozi dalji tok karijere?

Svako to tumači na svoj način. Japanac kaže da mu nisu isplaćene određene zarade, uverava da je pokušao da stupi u kontakt sa upravom kluba, ali da mu oni nisu odgovarali na pozive. Partizan sa druge strane tvrdi da je spreman da podigne tužbu, jer je siguran da je pravo na njihovoj strani i da Asano nije mogao samo tako da ode zbog duga od 35.000 evra.

Sva je prilika da će njihovo natezanje potrajati, a za komentar se javio predsednik i osnivač Sindikata “Nezavisnost“, Mirko Poledica koji je citirao jedan od članova FIFA, prema kojima je igrač zaštićeniji u ovakvim situacijama.

- Ako klub duguje igraču dve plate i na pismeni poziv igrača ne plati u roku od 15 dana, igrač može jednostranom izjavom raskinuti ugovor. U praksi, može se raskinuti i bez poziva na plaćanje ako se radi o težoj povredi ugovora – napisao je Poledica.

Ostaje da vidimo kako će sve protumačiti sudski organi, odnosno ko će odneti pobedu u ovom sporu.

Video: Asano odradio 70 odsto posla za Partizanov 3. gol: Natho asistirao, a Jojić pogodio

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Co21

    Asano bi da radi i da prima platu. Pa ne moze to tako...salu na stranu, naravno. To je generalno bolest velikog dela poslodavaca u Srbiji. Rad i posvecenost istom se podrazumeva, a dati platu za to, s vremena na vreme i nije bas obaveza. Slicno je izgleda postupio i Partizan. Trebalo bi dobro da razmisle i malo se prisete kako je Zvezda prolazila sa dugovima. Prst na celo i predvidi sad odmah kud vode ne izmirene obaveze prema igracu. Tuzba, kamate na ne isplacene plate, ukidanje licence za evropsko takmicenje itd itd...za nase klubove jako poznata prica

  • ❤️🤍Srbija

    Asano bio na sastanku kod Terze Magije!🤣🤣😁U narednih par dana Asano dolazi u Zvezdu kao slobodan igrac!😃Postoje cak i slike 😁😃

  • Lukavi

    Jesu radni Japanci al su i lukavi,protiv mene je podneo prijavu za "tihi strajk" ustvari pijenje kafe tako je nazvao u prijavi! A to je uradio jer je bio vodja grupe za montazu,a malo je nesto zbrljao prilikom montaze pa da se pokrije zbog kasnjenja,al nije bilo potrebe stigli sve na vreme samo se izbrukao,tako i ovaj Asano lukavo iskoristo kasnjenje plate da neceka jos godinu dana do kraja ugovora,nego da bude slobodan igrac? Nista bolji od Andrije Zivkovica,sve pare sebi,koristi zakon i Partizan moze da se slika!😆

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima