≫ 

Rekordmeister! Bajern deveti put uzastopno, a 31. u istoriji podigao "salataru"

Bavarci su i zvanično ponovo najbolji u Nemačkoj

  • 6
Fudbal FK Bajern slavlje

Foto: Tanjug/AP

Derbi 32. kola Bundeslige između Bajerna i Borusije iz Menhengladbaha pretvorio se u šampionsku žurku Bavaraca koji su ovog popodneva i matematički osvojili rekordnu 31. titulu šampiona Nemačke.

Bavarci nisu imali milosti, jednog od najvećih rivala na tlu Nemačke su ponizili na Alijanc Areni sa 6:0 uz het-trik sjajnog Roberta Levandovskog koji je pogađao mrežu Ždrbaca u 2, 34. i 66. minutu.

Pored Poljaka, koji je stigao do brojke od 36 golova u prvenstvu, u strelce su se upisali i Tomas Miler u 23, Kinglsi Koman u 44, i Liroj Sane u 86. minutu.

Inače, Bajern je raniije danas stigao matematički do devete uzastopne titule zahvaljujući porazu RB Lajpciga u Dortmundu od Borusije od 3:2.

Osvajajnjem 30. titule Bavarci su ušli u elitni klub evropskih klubova među kojima su i Real, CSKA Sofija, Crvena zvezda, Rapid Beč... svi sa 30+ titula. Istina, daleko su još od Glazgov Rendžersa koji ima 55 u Škotskoj, ali dominiraju u granicama svoje zemlje i to im je dovoljno.

Da se Borusija isključivo pitala sigurno ne bi Bajernu omogućila da postane šampion, ali su joj bodovi bili preko potrebni danas u borbi za Ligu šampiona.

Milioneri su na kraju slavili zahvaljujući golu Džejdona Sanča u 87. i očuvali realne šanse za plasman u Ligu šampiona, dok RB Lajpcig i matematički više ne može da ugrozi Bajern.

 

Ovom pobedom Borusija je izbila na četvrto mesto sa 58 bodova, što je dva više od Ajntrata i uz utakmicu više. Lajpcig ostaje drugi sa 64 boda, sedam manje od Bajerna, kome je ovo sada deveta uzastopna titula u Bundesligi.

Između Borusije i RB Lajpciga našao se Volfsburg na trećem mestu koji je lako savladao Union iz Berlina sa 3:0 i sada ima 60 bodova.

Bajer iz Leverkuzena i matematički je ostao bez šanse da se nađe u Ligi šampiona pošto je igrao samo 0:0 sa Verderom. Ali ukoliko Bajern pobedi Borusiju iz Menhengladbaha, uspeće Aspirindžije makar da se dočepaju Lige Evrope.

Verder je ovim bodom stekao prednost u odnosu na 15. Hertu i 16. Arminiju, koja se nalazi na mestu koje vodi u baraž za opstanak, i dva boda više od Kelna koji trenutno direktno ispada u Cvajtu.

Najviše pogodaka viđeno je u duelu Hofenhajma i Šalkea. Uprkos vođstvu gostiju od 2:0, Hofenhajm je slavio posle preokreta sa 4:2 uz gol i dve asistencije Hrvata Andreja Kramarića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirogoj

    8. maj 2021 | 18:31

    Ma,namešteno..treba Lajpcig i Borusija da pošalju dopis UEFA, namestile sudije i Merkelova.. 😛

  • bg4life

    8. maj 2021 | 21:19

    Ja ne razumem kako profesionalni novinar tako da pravi greske Levandovski je dao 39 golova u sezoni i fali mu jos dva da postane rekorder Bundeslige!!!! Diletantizam

  • Banat-Srem-Bačka

    8. maj 2021 | 21:40

    A Ajax 35-a titula!!! Zaboravili ste???!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA