Čelsi sam sebi zapržio čorbu: Arsenal odneo pobedu i doneo brige na Stamford Bridž oko plasmana u LŠ

Emil Smit Rouv postigao je jedini gol na susretu nakon velike greške odbrane Plavaca

  • 0
FK Čelsi - FK Arsenal Foto: Tanjug / AP

Ima nešto u toj ekipi Čelsija. Tim koji predvodi Tomas Tuhel ponaša se shodno dešavanjima u romanu "Doktor Džekil i Mister Hajd" gde u jednom meču zablista i deluje nestvarno, a u drugom liči na ekipu koja se nalazi u donjem delu tabele. Upravo ovo drugo lice videli smo večeras, pošto su Tobdžije odnele pobedu sa Stamford Bridža pogotkom Emila Smit-Rouva - 0:1 (0:1).

To znači da im je sada ugroženo mesto u Ligi šampiona. Tačno je da imaju dve šanse da se domognu plasmana u elitu kroz finale protiv Mančester sitija ili kroz Premijer ligu, ali ovo drugo je sad poprilično "klimavo". Liverpul bi u slučaju dva trijumfa u zaostalim utakmicama mogao da im priđe na bod zaostatka, Everton bi u istom scenariju došao na tri boda od četvrtog mesta, dok bi Čekićari ako savladaju Brajton takođe mogli na minus tri.

A za čitavu zbrku zaslužan je upravo Emil Smit-Rouv, koji je vešto iskoristio katastrofalnu grešku odbrane Čelsija. Kepa Arizabalaga nije mogao tek tako da se izbori sa loptom koja mu je išla pravo u okvir gola, a koju mu je poslao njegov saigrač, samo je uspeo da je doda do fudbalera Arsenala, a ovi su to kaznili bez pardona.

Jasno, Čelsi je nakon toga počeo da grize i da napada. U drugom poluvremenu im je čak poništen gol koji je postigao Kaj Haverc iz blizine, ali je nakon pregledanog snimka bilo potpuno jasno da se nalazio u ofsajdu. Ovoga puta nije bilo potrebe da se povlače dobro poznate linije.

Kulminacija svih dešavanja viđena je pred sam kraj regularnog dela meča. Kurt Zuma je prvo glavom šutirao ka golu, ali je Bernard Leno vrhovima prstiju uspeo da je skrene na prečku. Nešto kasnije Olivije Žiru je takođe pogodio okvir gola, pa možemo reći da Plavci nisu imali ni dovoljno sreće da dođu barem do jednog boda.

I dalje je sve u Čelsijevim rukama, ali mora se reći da londonski tim nema toliko lak raspored. Baš naprotiv, prvo dočekuje Lester u narednom kolu, a prethodno igra sa istim timom u finalu FA kupa, da bi nakon toga putovao na noge Aston Vili, što takođe nije lak zalogaj. Sa druge strane, Arsenalu se sada nenadano otvorila šansa da se možda izbori za mesto u Evropi, za šta će im biti neophodan kiks Evertona, Totenhema, Liverpula ili Vest Hema.

Video: Ronaldova mama nikad srećnija: Zađuskala nakon što je Sporting osvojio titulu nakon 19 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA