≫ 

Zvezda pucala u prazno, Ivanić opet rešavao: Šampion uz brige i probleme čeka meč sezone s Kairatom

Vratio se Degenek, podbacio Dioni, a Mladost izgubila na Marakani - 1:0

  • 86
FK Crvena zvezda - FK Mladost Lučani

Foto: MN Press

Crvena zvezda je uspela iz drugog pokušaja da stigne do premijerne pobede u Superligi, ali preteranog razloga za optimizam nema, jer je Mladost iz Lučana jedva položila oružje na Marakani - 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na meču postigao je Mirko Ivanić u 45. minutu, što je ujedno i prvi gol crveno-belih u novoj sezoni (ako izuzmemo onaj autogol defanzivca Kairata Mikanovića).

Ponovo je najbolji igrač crveno-belih morao da spasava šampiona, i to lepim udarcem sa ivice šesnaesterca posle dodavanja Kataija u smiraj prvog poluvremena.

Zvezda je dominirala u prvih 45 minuta, ali nije često konkretno pretila solidnom golmanu gostiju Maksimu Miloviću koji je uspešno hvatao sve lopte koje su išle u gol.

Nije se ove večeri proslavio ni napadač crveno-belih Loi Dioni, "kapitalac" koji je konačno dočekao da bude starter, ali je i zamenjen u 70. minutu posle partije u kojoj se bukvalno nije video.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu postigli drugi gol, kada je Filipo Falko u 55. minutu iskoristio pas Kataija, ali je potom pogodak poništen jer je asistent Katai bio u ofsajdu. Malom ofsajdu, ali su iz VAR sobe posle pet minuta većanja ipak pravilno presudili.

Mladost osim nekoliko bezopasnih izleta na polovinu crveno-belih nije ni imala ambiciju da zapreti Borjanu na ovom meču, dok su fudbaleri Dejana Stankovića na drugoj strani završavali napade besomučnim i nepreciznim pokušajima sa distance.

Utakmicu je obeležio i povratak na teren Miloša Degeneka, koji je odigrao poslednjih 20 minuta i bio pozdravljen ovacijama Zvezdine publike koja mu ne zaboravlja majstorije u Salcburgu i Bernu.

Videćemo da li je ovo i najava povratka Australijanca u startnu postavu na revanš s Kairatom u sredu (20 časova) koji je za crveno-bele definitivno utamica sezone, a koju dočekuju sa problemima, uglavnom ofanzivne prirode kada je u pitanju realizacija.

FK Crvena zvezda - FK Mladost Lučani, Dejan Stanković

Foto: MN Press

C. zvezda - Mladost Lučani 1:0 (1:0)

 

Strelac: Ivanić u 45. minutu.

Stadion: Rajko Mitić.

Gledalaca: 12.000.

Sudija: Miloš Milanović.

Žuti kartoni: Rodić, Babić (Zvezda), Lambulić, Tumbasević (Mladost).

C. ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković (70. Degenek), Pankov (73. Babić), Dragović, Rodić - Sango, Kanga - Falko Katai, Ivanić - Dioni (70. Krstović).

MLADOST (4-2-3-1): Milović - Cvetković, B. Milošević, Lambulić - Mićević, Leković, Tumbasević, Baha - S. Jovanović, Radivojević, Kos.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strašno RS

    24. jul 2021 | 23:06

    Rekoh posle Kairata, čekaćemo gol od ovih jadnika koji ni loptu ne znaju da prime, a kamoli da stvore neku šansu i daju gol. Pobeda sa dva razlike protiv Kairata..... misaona imenica. Sa Kanginim balonima, sa nikakvim srednjim redom, bez kreativaca, bez kretanja bez lopte, sa beskonačnim vraćanjem unazad lopte, sa alibi pasovima ( da se slučajno ne pogreši). Slušam Mistera,..."ja sam zadovoljan " čime prijatelju, ovom sterilnom igrom, čuj igrom .... ovde nema ni i od igre niti je u perspektivi možemo očekivati sa alibi beskrvnim igračima, gde su ovi mladi, kada će igrati, ko će ih kupiti, od čega ćete živeti muko moja. Sramota šta nam radite i šta nam pričate da ste uradili. Jedna velika 0 !!!!

  • Lala

    24. jul 2021 | 22:52

    Stankoviću ako si resio da ideš u Italiju idi,ne moras da unakazis Zvezdu da bi lakse otisao...

  • Ogi

    24. jul 2021 | 23:04

    Pretesko za gledanje, mucenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA