≫ 

Sudijski ekspert priznao: Napredak oštećen za penal na Marakani u 89. minutu!

Arbitar Minaković je morao da dosudi najstrožu kaznu za goste i dodeli žuti karton Degeneku

  • 55
Zvezda - Napredak Foto: MN press

I ovog vikenda na TV Areni Sport analizirne su sporne situacije iz prvenstvenih mečeva Superlige, a situacija koja je privukla pažnju dogodila se u 89. minutu utakmice u kaznenom prostoru Crvene zvezde tokom meča sa Napretkom.

Štoper crveno-belih Miloš Degenek je rukom u jednom duelu zakačio protivničkog igrača po glavi, fudbaler Napretka je pao, ali se glavni sudija Nenad Minaković se nije oglasio.

Tu je, smatra sudijski ekspert Zdravko Jokić pogrešio, jer je morao da dosudi jedanaesterac za Kruševljane.

- I pomoćni sudija je ovde trebalo da reaguje, nedostajao je timski rad. Vidite šta je bilo, ruka u lice! Nažalost po Zvezdu, ovde je trebalo da se dosudi kazneni udarac i dodeli žuti karton Degeneku. Videli smo da se u Evropi, ali i kod nas potencira to "nelegalno korišćenje ruke" i to je prekršaj za žuti karton. Ovde samo nije bio jak trzaj, ruka se ne koristi kao oružje jer bi onda bio crveni karton, ali u svakom slučaju je bio prekršaj - ocenio je Jokić.

Podsetimo, Crvena zvezda je savladala Napredak sa 1:0, a gol koji je postigao Gajić nije bio sporan, potvrdio je Jokić. Dakle, nije bilo ofsajd pozicije u toj situaciji.

Video: Zvezda povela posle pregledanja VAR snimka: Gajić uleteo u pravi čas za prednost protiv Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    9. avgust 2021 | 08:11

    Ljudi, NOVI Pazar, treba izbaciti iz FUDBALA za sva vremena. Onakva skandiranja i gađanje publika flašama igrače Partizana to je divljaštvo.

  • deja vu

    9. avgust 2021 | 06:53

    hahaha pa tako je bilo svih ovih godina.opajdari se dodude nepostojeci penali gostima se ne sude , bodovi idu na konto opakdare a sutra citamo..sudije pogresile..i koga briga kad se utakmica zavrsi a opajdaretina pise bodove..e to je to na sto se skrece stalno paznja..i sinoc smo gledali kako sudije rade u korist ofucane..al ova masina nece stati..ima opajdaretinu da oduci od fudbala sa svinm sudijama varom i sns om..

  • ZALE GROBAR

    9. avgust 2021 | 08:17

    SNS, ping pong liga se nastavlja kao u Kokezino doba. DŽABE, VAR ne vredi za državni projekat. Biće još većih LAKRDIJA u ovoj beton ligi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA