≫ 

Portugalci ubedljivi i bez Ronalda, omaleni Žota im "nabudžio" gol-razliku u trci sa Srbijom

Bez iznenađenja u Bakuu - 0:3 (0:2)

  • 1

Reprezentacija Portugalije opravdala je epitet jedne od najboljih reprezentacija sveta i ubedljivom pobedom u Bakuu nad Azerbejdžanom od 3:0 znatno popravila gol-razliku na čelu grupe A.

Selekcija Fernanda Santoša uoči večerašnjeg meča Orlova u Dablinu beži našoj reprezentaciji ne samo tri boda, već i za dva gola, pa treba voditi računa i o tome, jer upravo gol-razlika na kraju odlučuje o pobedniku grupe ukoliko su timovi poravnati po bodovima.

Portugalci su nastupili na ovom meču bez prve zvezde Kristijana Ronalda koji je suspendovan, ali nisu imali problem jer su napadački trio činili Diogo Žota, Andre i Bernardo Silva.

Bernardo Silva doneo je prednost Potugalcima prelepim pogotkom u 26. minutu. Fudbaler Mančester Sitija uhvatio je centaršut Bruna Fernandeša levom "spoljnom” i skoro iz mrtvog ugla pogodio okvir gola domaćina za vođstvo lidera u grupi.

Samo četiri minuta kasnije Andre Silva je duplirao vođstvo Portugalaca, a nakon povratne lopte Dioga Žote.

Napadač Liverpula razrešio je svaku dilemu oko pobednika, ako je uopšte i postojala, u 75. minutu svojim drugim golom na meču. Centrirao je Žoao Kanselo, a omaleni Žota (178 cm) po ko zna koji put ove sezone glavom postavio konačan rezultat.

Selekcija Portugalije dominirala je na čitavom meču uz posed od 67 odsto i čak 21 šut, od čega je sedam bilo u okvir gola, pa je pobeda izuzetno zaslužena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BuRAZ

    7. septembar 2021 | 20:11

    Moramo pobediti irsku bar sa 2:0,znaci moramo prvo mesto,jel imam osecaj da cemo u barazu ako budemo drugi ispasti u doigravanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA