≫ 

Hrvatska uništila Sloveniju za prvo mesto u grupi, Crna Gora i Bosna uzeli po bod protiv autsajdera

Kockasti grabe ka novom Svetskom prvenstvu

  • 0
Euro 2020 fudbal Škotska - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Tempirali su fudbaleri Hrvatske formu na pravi način i u završnicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ući će rame uz rame Rusima i deliće prvo mesto svoje grupe. Iako nije najbolje krenulo, porazom od Slovenije u gostima minimalnim rezultatom, naše zapadne komšije večeras su na "Poljudu" uspele da se revanširaju i ugrabe vredna tri boda - 3:0 (1:0).

Mnogo je bolja bila reprezentacija Hrvatske od Slovenije. Napadali su Kockasti sve vreme, imali su veći posed lopte i imali su šansu da postignu i više golova. No, biće i više nego zadovoljni ostvarenim, baš kao i veliki broj navijača koji je došao da ih podrži.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Do vođstva su došli nakon nešto više od pola časa igre, tačnije u 33. minutu utakmice. Marko Livaja je tada bio na pravom mestu u pravo vreme, pošto se lopta od stative odbila do njega nakon udarca Pašalića. Golman je već bio savladan, pa fudbaler Hrvatske nije imao težak posao.

Mogao je Andrej Kramarić već na poluvremenu da povisi na 2:0 za Hrvate, ali ga je u tome sprečio Jan Oblak. Ipak, zasluženo su domaći na ovom meču u 66. minutu došli do još jednog pogotka nakon sjajne akcije po levoj strani. Ivan Perišić je po zemlji prosledio loptu do Marija Pašalića na petercu, a ovaj je postavio nogu i prosledio je u mrežu.

Konačan rezultat postavio je novi fudbaler Vest Hema, Nikola Vlašić koji je zatresao mrežu Slovenaca u nadoknadi vremena.

Crna Gora se propisno obrukala, pošto na svom terenu nije uspela da savlada Letoniju. Nisu južne komšije imale ni sreće, pošto im je u 15. minutu poništen pogodak Adama Marušića zbog ofsajda. Ovako, golova nije bilo i sada se nalaze pet bodova iza prve dve selekcije u grupi - Holandije i Norveške.

Standings provided by SofaScore LiveScore

A šta reći za Bosnu i Hercegovinu? Uspeli su fudbaleri ove zemlje da se izvuku i preokrenu protiv Kazahstana u 86. minutu, ali je onda usledio hladan tuš u vidu pogotka Zajnutdinova u petom minutu nadoknade, kojim je sav trud i rad pao u vodu - 2:2 (0:0).

Nakon prilično dosadnog prvog poluvremena u Zenici na stadionu "Bilino Polje", fudbaleri i navijači naših zapadnih komšija doživeli su hladan tuš kada je Islambek Kvat postigao gol za Kazahstance u 52. minutu. Nije to bio start kakav su očekivali, ali su ipak uspeli preko Pjanića samo 15 minuta kasnije da poravnaju rezultat. Bio je to gol iz penala, koji je prethodno izraelski arbitar morao da proverava VAR tehnologijom.

Sve je eksplodiralo kada je Menalo u 86. minutu na dodvanja Pjanića preokrenuo rezultat, ali kao što smo već rekli, Zajuntidnov je drugi put u nekoliko dana pokazao zašto je Kazahstan opasan u nadoknadi vremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Piksi prvi put vodi Srbiju pred navijačima, a tribine Marakane više nego poluprazne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA