≫ 

Juventus bio pred totalnom katastrofom: "Stara dama" tek u petom kolu pobedila, jedva pala Specija!

Ni ovo nije ličilo na onaj dominantni klub iz prošle decenije

  • 0
Juventus

Foto: Tanjug/AP

Nakon najgoreg starta u poslednjih 60 godina, Juventus je u petom kolu Serije A uspeo da pobedi na gostovanju Specije, uz neverovatne muke, sa 3:2.

Prvi trijumf je tu, ali Maks Alegri nema čemu da se veseli. Njegova ekipa je mogla na pet minuta do kraja da prokocka već klimavu pobedu, ali je Mađore promašio izglednu priliku.

Umesto Alvara Morate, Moise Ken je počeo meč i to je bio dobar potez trenera crno-belih, jer je upravo on sjajno reagovao u 28. minutu i na asistenciju Rabioa zatresao mrežu.

Ipak, Specija nije pala u igri, već je jače krenula napred i za to je bila nagrađena.

Solo prodor Đasija sa leve strane rezultovao je fantastičnim pogotkom sa roga kaznenog prostora, a Ščesni je mogao da samo isprati kako mu lopta upada u desni ugao.

Još veća katastrofa je usledila kada je Antiste odmah po početku drugog poluvremena, u 49. minutu, totalno preokrenuo rezultat, a time i probudio mnogobrojnu publiku.

Napadao je Juve, pokušavao sve, a Alegri je samo pojačavao ofanzivu, što mu se u 66. minutu isplatilo jer je njegov tim uspeo da ugura loptu u mrežu.

Morata je u 16 metara kratko dodao loptu do Federika Kijeze koji u padu uspeo prvi da dođe do lopte pored dva štopera i vrati egal.

Ako je ko imao sreće da pobedi u ovoj sezoni, onda je to Juve - lopta se iz jednog flipera i šumu nogu odbila do štopera Matijsa De Lihta koji ju je prosledio pored desne stative i tako doneo pobedu.

Koliko značajnu pobedu? Za samopouzdanje veoma, ali igre još uvek nema.

Još jedan meč odigran je u isto vreme, a Salernitana i Verona su odigrali 2:2.

Nikola Kalinić je golovima u sedmom i 29. minutu doveo goste do velike prednost, ali oni to nisu uspeli da sačuvaju.

Prvo je Gondo postigao pogodak u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, da bi Kulibali 14 minuta pre kraja meča obezbedio i bod.

Darko Lazović je odigrao 92. minuta za Veronu, dok je Ivan Ilić zamenjen na poluvremenu.

Video: Kolubara prekasno postigla gol nade: Andrić u prvom minutu nadoknade samo ublažio poraz od Vojvodine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA