Šta sve treba da znate o meču Ludogorec – Zvezda: Ko ne igra, ko je u boljoj formi i ko je favorit na meču

Istorija postoji između ova dva tima, pitanje je da li će desetkovani crveno-beli odneti plen iz Razgrada

  • 9
Fudbal Ludogorets Razgrad Crvena Zvezda Foto-ilustracija: Wikimedia/IAmCrisWTF513

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju svoju priču u Ligi Evrope. Posle pobede protiv Brage, dolazi jedno od najneugodnijih gostovanja, ono ekipi Ludogoreca u Razgradu. Meč je na program od 21 sata uz prenos na RTS-u i Areni sport.

Zvezda je sjajno započela novu evropsku sezonu, pala je Braga, najmoćnija ekipa grupe F posle mini-drame u Beogradu sa 2:1, a sada dolazi možda i teži protivnik, ukoliko uzmemo u obzir put u Bugarsku.

Poznato je već koliko novca je u igri pred ovaj meč, koliko novca donosi pobeda, koliko remi, dok smo već govorili i o koeficijentima.

Telegraf vam ovoga puta donosi neke opštije podatke koji se tiču ovog meča.

Kada se igra i gde je TV prenos?

Meč je na program u četvrtak, 30. Septembra, od 21 sata i igra se na “Ludogorec Areni” koja ima kapacitet nešto veći od 10.000 ljudi. Prenos ove utakmice možete pratiti na RTS-u, kao i na kanalu Arene sport.

Ko sudi meč?

Glavni arbiter meča je Francuz Žerom Brisar, internacionalni sudija koji nije sudio srpskim klubovima, ali je ove sezone sudio komšijskoj Rijeci, kao i Dinamu prethodne sezone.

Brisar već šest godina sudi mečeve Lige 2, drugog ranga u Francuskoj, a od 2017. Se nalazi i na listi sudija u Ligi 1. Godinu dana nakon toga je dospeo i na listu UEFA za evropske utakmice, gde je debitovao na utakmici između albanskih Partizana i Maribora iz Slovenije.

Takođe, ovaj sudija je odgovaran i za jedan "skandal" u Francuskom fudbalu tokom 2020. godine, kada je ponovo prebačen na mečeve druge lige.

PSŽ Foto: Tanjug/AP

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Klub iz Beograda je bolji u ovoj kategoriji od rivala iz Bugarske, pošto Zvezda već osam utakmica ne zna za poraz, a iza sebe ima utakmice protiv Partizana, gorepomenute Brage, kao i oba duela protiv rumunskog Kluža.

Crveno-beli putuju u Razgrad nakon ubedljive pobede protiv Novog Pazara (4:0), dok su kolo pre toga remizirali u “Večitom derbiju” protiv Partizana 1:1.

S druge strane, Ludogorec dočekuje Zvezdu posle pobede nad Botevom iz Vraca od 3:1. Takođe, ova ekipa je slavila i u kup utakmici protiv Spartaka, dok je poražena u prvenstvu od Slavije iz Sofije sa 1:0.

Prema ovim rezultatima moglo bi se reći da Zvezda u mnogo boljoj formi dočekuje meč drugog kola Ligi Evrope.

Luis Dioni Foto: Marko Jovanović

Zdravstveni bilten

Ovo je možda i najosetljivija tema u ovom trenutku, pošto će srpski šampion imati ogromnih problema zbog korona virusa koji je zavladao u njihovim redovima.

Crvena Zvezda putuje u Bugarsku bez svoja četiri najbolja igrača, zbog posledica virusa, trener Dejan Stanković neće moći da računa na golmana Milana Borjana, štoperski par koji čini okosnicu tima Aleksandra Dragovića I Miloša Degeneka, kao ni na najboljeg igrača Aleksandra Kataija.

Ludogorec nema problema sa virusom, dok kako stvari stoje, zbog povreda će meč propustiti Vanderson, Kajuli i Marvin Higinio.

Aleksandar Katai, Aleksandar Dragović Foto: Marko Jovanović

Šta kažu kladionice?

Svetske kladionice su dale minimalnu prednost bugarskom predstavniku u ovoj utakmici.

Prema kvotama koje daje najpoznatija svetska kladionica "bet365", ukoliko neko odluči da novac uloži na domaćina, odnosno ekipu Ludogoreca, dobiće količinu novca uvećanu za 2.60 puta, dok ukoliko neko veruje u pobedu Crvene zvezde, on će dobiti kvotu u visini od 2.70.

Reč trenera

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde:

- Momenat nije najbolji, ali mi smo Crvena zvezda, ja neću tražiti izgovore i bilo kakve odstupnice, mi imamo momke koji su željni utakmica i da će odmeniti naše lidere kao što su Borjan, Katai, Dragović, Degenek... To su sve momci koji su iskusni i koji na svojim leđima iznose dosta toga, ali imamo momke koji će istrčati u Bugarskoj, nadam se da će se zaustaviti na ovome, da će biti samo njih četvorica. Idemo dalje, nećemo kukati sigurno.

- Kad dođe momenat odigravanja utakmice, zaboraviš ono što nemaš i fokusiraš se na ono što imaš i gledaš da izvučeš maksimum. Spremili smo dve - tri varijante, radili smo juče, radićemo i danas, mi idemo na pozitvan rezultat. Slede nam u Ligi Evrope dva teška gostovanja. Ja bih ekipu Ludogoreca stavio u nivo Brage po individualnom kvalitetu, organizaciji, menjanju sistema tokom igre. Neću tražiti nikakav alibi, verujem u momke, u dobrom smo momentu i fizički i psihički, videćemo šta će utakmica da izrodi.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Valdas Dambrauskas, trener Ludogoreca:

- Crvena zvezda ima probleme, ali koji tim ih nema? Za mene to nije problem, već prepreka koju treba savladati. Profesionalci moraju da se naviknu na takve stvari. Zvezda ima sjajan tim. Ne znam da li je ovo bolje ili lošije po nas. Motivacija za oba tima će biti to što imaju problema sa izostancima. Proveo sam mnogo vremena analizirajući igru Crvene zvezde poslednje dve nedelje. Najbitnije je da uspostavimo kontrolu utakmice onako kako mi želimo. Plan za sutra je da neutrališemo najjača protivnikova oružja, da istražimo njegove slabosti i da damo sve od sebe. Ne želim da pričam o formaciji i taktici za meč

Očekivani sastavi

Zvezda (4-1-2-2-1): Popović - Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo - Kanga, Ivanić - Ben, Falko - Dioni.

Ludogorec (4-3-3): Kalina - Sisinjo, Žosue Sa, Plastun, Nedijalkov - Gončalves, Bađi, Santana - Tekpetej, Manu, Despodov.

Video: Dioni u 9. kolu postigao supreligaški prvenac: Francuz tek iz drugog penala uspeo da zatrese mrežu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA