≫ 

Neviđen potez u srpskom fudbalu: Prepustili stadion rivalu da bi sapleli OFK Beograd

Poslednje kolo Srpske lige Beograd donelo je neverovatne scene

  • 5
Novi Beograd - OFK Beograd Detalj sa meča Studentski grad - OFK Beograd; Foto: Telegraf.rs

Utakmicama poslednjeg 15. kola u nedelju popodne spuštena je zavesa na jednu od uzbudljivijih jesenjih sezona u Srpskoj ligi Beograd, trećeligaškom rangu takmičenja u Srbiji. Jesenja titula završila je na Karaburmi u rukama fudbalera OFK Beograda, koji su u prvom delu sezone igrali najbolji fudbal i bili ubedljivo najbolja ekipa u ligi sa 39 datih i samo 14 primljenih golova.

Romantičari zimuju na plus četiri u odnosu na prvog pratioca i najvećeg rivala, ekipu Zemuna, ali nema sumnje da će se na proleće voditi žestoka borba za prvo mesto jer nekoliko klubova iskazuje ambicije da napadne viši rang. Podsećamo, samo prvoplasirani tim iz Srpske lige Beograd će na kraju sezone izboriti plasman u Prvu ligu Srbije, među drugoligaše, a već sada je jasno da će plavo-beli sa Karaburme i na proleće imati žestoku konkurenciju.

Zemun, BASK i možda Radnički Novi Beograd, pokušaće u nastavku sezone da svrgnu Romantičare sa trona, dok BSK Borča kao da namerno odustaje od jurnjave za višim rangom zbog ograničenih sredstava koja ima na raspolaganju, što se moglo naslutiti i na meču sa BASK-om pre nekoliko dana koji je prelako izgubila.

Ono što je nama privuklo pažnju u vezi sa trkom u Srpskoj ligi Beograd je ponašanje aktera koji su vodili borbu u finišu jeseni, posebno u nedelju popodne, gde je nekoliko klubova u korelaciji na neobičan način pokušalo da saplete lidera sa Karaburme pred odlazak na pauzu.

U centru pažnje našao se Brodarac koji je, verovatno na nagovor nekog od rivala Romantičara, ustupio svoj stadion na Starom sajmištu ekipi Studentskog grada, sa namerom da "izbije" bodove iz džepa OFK Beogradu pred odlazak na pauzu.

Ideja je bila dobra, jer su Romantičari poslednji poraz u ligi pre četiri kola zabeležili baš na malom terenu sa veštačkom travom Brodaraca koji im tradicionalno ne odgovara (1:0), ali lideri nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Pobedili su sa 5:2, a lako je moglo da se desi da daju i deset komada da golman Studentskog grada nije branio maestralno.

ofk beograd Jesenji šampioni: Fudbaleri i navijači OFK Beograda; Foto: Telegraf

Tri sata pre tog meča, Brodarac je kao domaćin dočekao ekipu BASK-a na neutralnom terenu FSS-a na Adi Ciganliji i pretrpeo ubedljiv poraz od čak 4:0. To je drugi trijumf BASK-a na gostovanjima u poslednja tri kola kojim su se relativno brzo vratili u trku za plasman u viši rang.

Na kraju spomenimo i pobedu Zemuna nad Zvezdarom na gostovanju od 3:2 u poslednjem kolu, i to posle velikog preokreta nakon što je domaćin vodio sa 2:0 u uvodnom delu utakmice. Kako se može čuti među akterima Srpske lige Beograd, Zemun je kao prvi pratilac OFK Beograda još pre dva kola premirao upravo Zvezdaru da saplete Romantičare u međusobnom meču, ali oni to nisu uspeli.

Video: Navijačke tenzije na meču Zemun - OFK: Pogledajte prozivke Taurunuma i Plave unije

OFK Beograd je slavio kao gost na Bulbulderu sa 2:1 i već tada pripremio slavljeničku atmosferu koja je usledila na Omladinskom stadionu nekoliko dana kasnije kada je pobedom nad Ušćem proslavljena jesenja titula. Da se razumemo, premiranje je normalna stvar i dešava se često u fudbalu tako da Zemuncima na tome niko ne može da prigovori pa ni najveći rival sa Karaburme.

Video: Plava unija ušla na tribinu na poluvremenu: Pale prozivke, pa zaletanje na Taurunum bojse

U svakom slučaju, finiš jeseni na trećeligaškim terenima u prestonici obećava još zanimljivije proleće. Romantika se definitivno vratila na fudbalsku mapu Srbije posle nekoliko godina tavorenja, ostaje joj još da u velikom stilu u nastavku sezone okonča ovu trku i krene na put povratka među najbolje klubove u zemlji.

Video: Sinhronizovali se: Taurunum bojsi zapalili baklje i na terasi zgrade s koje gledaju derbi s OFK-om

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BUBG DRCL

    22. novembar 2021 | 13:22

    Ne pomaže ništa, jer vraća se Beograd.

  • Katarina Kovacevic

    23. novembar 2021 | 10:01

    OFK Beograd se "proslavio" sa brojem datih golova.Ako niste znali (pise na sajtu FSS) trener Srdjan Kovačević je pre neku godinu osvojio prvenstvo sa starijim pionirima Vozdovca sa 139 datih i 3 primljena gola (139:3) sto je najveća gol razlika u istoriji srpskog fudbala u jednom prvenstvu.Takve fudbalske rezultate niko ne istice.Zato nam je fudbal ovakav kakav jeste.Svaka cast jedino Piksiju.

  • FK Jedinstvo

    22. novembar 2021 | 22:12

    Pogledao sam 17 utakmica Srpske Lige Beograd, zanimljiva jeste ali kvalitet fudbala je u padu opasnom. Popravila se infrastruktura dosta, mogu slobodno reci i sudjenje. Ono sto mi nije drago je mali broj gledalaca, i mislim da mora da se radi mnogo bolji marketing FSB. Nedostaju neki velikani kao sto su Sindja,Torlak,Mladenovac,Dorcol,Postar,PKB,Bataja koji su rang ispod, a tek Balkan,Srem,Milutinac,Bezanija koji su cak dva ranga ispod. OFK je igrala najlepsi fudbal, i zasluzeno su pobedili. Velika stvar je za sve ljubitelje SLB sto su OFK i Zemun u ovoj ligi, i sto mozemo da vidimo dve grupe na nasim stadionima. Nadam se da ce skoro biti jedinstvena Srpska Liga to bi bilo opasno ludilo i bolja liga od druge po sastavu koji klubovi igraju Istok zapad Vojvodinu i BG.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA