Zvezda bojkotuje FSS: Evo zašto Zvezdan Terzić nije došao na Skupštinu u Staroj Pazovi

Jasno je da su odnosi između crveno-belih i Saveza zahladneli

  • 81
Zvezdan Terzić, Nenad Bjeković

Foto: MN press

Skupština Fudbalskog saveza Srbije je usvojila novi Statut kojim je pokrenut postupak raspisivanja izbora na svim nivoima i izbora novog prvog čoveka srpskog fudbala. Ono što je bilo primetno je da se među delegatima u Staroj Pazovi ovog ponedeljka nije našao nijedan predstavnik Crvene zvezde, aktuelnog šampiona Srbije i najtrofejnijeg kluba na ovim prostorima.

Ranije je crveno-bele na zasedanjima Skupštine FSS-a redovno predstavljao generalni direktor Zvezdan Terzić, ali danas niko sa Marakane nije došao u Staru Pazovu.

Kako saznajemo, u pitanju je otvoreni bojkot rukovodstva Crvene zvezde prema Fudbalskom savezu Srbije sa kojim su već mesecima na ratnoj nozi otkako vode neizvesnu borbu za titulu sa Partizanom.

Problemi na relaciji Zvezda - Savez eskalirali su početkom novembra, posle meča u Novom Sadu kada su crveno-beli savladali Vojvodinu sa 2:1, ali je u saopštenju posle utakmice sportski direktor Mitar Mrkela optužio FSS da je u saradnji sa sudijama i Partizanom skovao zaveru da titula završi u Humskoj kao 2017.

Za te optužbe su disciplinci FSS-a kaznili Mrkelu sa 150.000 dinara.

Nešto ranije i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije skrivao da ne gaji simaptije prema aktuelnom rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije, a zasmetalo mu je to što je selektor Dragan Stojković Piksi prokomentarisao da li u Srbiji ima nameštanja utakmica. Istini za volju, Terzić je kasnije među prvima čestitao Piksiju plasman u Katar, pa je možda palo i pomirenje njih dvojice.

Zvezdan Terzić, Dragan Stojković Piksi

Foto: Nikola Tomić, Marko Jovanović

Na kraju, tu je i odluka Fudbalskog saveza Srbije da se doktor Miljko Ristić, inače član Upravnog odbora FK Crvena zvezda, smeni sa funkcije predsednika Medicinske komisije FSS-a, zbog odluke da odobri odlaganje meča između crveno-belih i Voždovca.

Sve te varnice, zapalile su ratni plamen u srpskom fudbalu u kome je postalo jasno da krovna organizacija i najtrofejniji klub nisu na istim talasnim dužinama. Kako saznajemo, rukovodstvo crveno-belih ne gleda blagonaklono na ideju da Nenad Bjeković bude novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije, iako sve ukazuje da će legendi Partizana ta uloga pripasti, posebno nakon plasmana u Katar.

Protiv izbora Bjekovića su i najvatreniji navijači Crvene zvezde koji su tokom kup meča sa Inđijom uz neizbežni repertoar psovki skandirali: "Ne damo vam novog Toleta".

U svakom slučaju, jasno je da su posle mnogo godina odnosi na relaciji Marakana - Stara Pazova zahladneli i videćemo kako će se Zvezda ponašati prilikom (izvesne) promocije Bjekovića na čelo sprskog fudbala.

Video: Snimljeni povici Nenadu Bjekoviću: Evo zbog čega se prekinuo meč Zvezde i domaćih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    29. novembar 2021 | 20:34

    Bas nas briga ko je predsednik FSS,hocemo da Piksi bude selektor u narednih 10 god.

  • Mirko

    29. novembar 2021 | 22:12

    Ukrali 4 zaredom titule najvećim kriminalom u istoriji sporta + izmislili neku iz 1946 i oni pričaju nekome nešto. Pa vi nećete postojati uskoro.

  • Dragutin

    29. novembar 2021 | 19:35

    Nije normalno da FSS menja statut da bi ukinuo ograničenje u godinama da bi penzioner Bjeković došao na čelo FSS. Ajmo dajte sve penzionerima da vode, pa kukajte što mladi ljudi napuštaju Srbiju i nema ko da radi.Ne da treba bojkovati FSS nego i reprezentaciju. Dolazi novac od FIFA zbog plasmana na SP, gradi se Nacionalni stadion, pa stara banda hoće da se okoristi. Dok se ti matorci ne proteraju nema fudbala u Srbiji i reprezentacija će pući i kvalifikacijama za EURO i na SP u grupi. Iskustvo nam govori da je uvek bilo tako i da će biti. Kod nas ništa nije Sveto ni Ustav države niti Statut FSS već e menja kako kojoj bandi odgovara. Pravilo je da nema pravila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA