≫ 

"Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo u raju": Piksi emotivno uputio poslednji pozdrav Osimu pred komemoraciju

Selektor Srbije nalazi se u Sarajevu, gde će danas biti sahranjena legenda jugoslovenskog fudbala

  • 11

Legenda jugoslovenskog fudbala, Ivica Osim biće sahranjen danas na Gradskom groblju u Sarajevu u 14.00 časova. Pre toga, biće održana komemoracija čoveku koji obeležio najpopularniji sport na svetu na ovim prostorima, a njoj su prisustvovale brojne poznate ličnosti.

Između ostalih, tu je bio i selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi koji je između ostalog nastupao za Jugoslaviju kada je Osim bio selektor. Zbog toga ima samo najiskrenije emocije prema legendi.

- On je bio jedan vrlo inteligentan čovek, velikog srca, koji je ostavio dubok trag u našem sportu u fudbalu. Ja njega ne pamtim kao igrača, ne znam njegovu igračku karijeru, ako nekome date nadimak "Štraus sa Grbavice", onda to dovoljno govori o njegovim igračkim kvalitetima. I u ulozi selektora, svima je dobro poznat. Ostavio je dubok trag u nama bivšoj zemlji i svi mi to znamo da cenimo. I ovaj dolazak u Sarajevo danas je jedna vrsta poštovanja prema liku i delu Ivice Osima. On će meni lično ostati u prelepoj uspomeni. Setite se one slike na Mundijalu 1990. godine kada sam postigao taj prvi gol, otrčao sam pravo ka klupi i zagrlio ga iskreno. Eto ta slika dovoljno govori o našem odnosu. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka, spremnog na šalu, mislim da su ljudi koji su rođeni na ovim prostorima samo mogli da razumeju šta Osim govori.

Imao je i jednu poslednju rečenicu koju je želeo da uputi Osimu.

- Šefe, hvala ti za sve i uživaj tamo negde u raju. 

Video: Cela fudbalska Juga u Sarajevu: Piksi, Boban, Milošević, Musemić, Šabanadžović, Bjeković....

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzevad

    14. maj 2022 | 11:50

    Piksi ljudino sve najbolje u trenerskoj karijeri.Gledam komemoraciju i sve fudbalere iz bivše zemlje koji su došli.Jedan je Ivica Osim...

  • CZ-BG

    14. maj 2022 | 11:36

    Kakav covek,kakav trener,kakav prica je taj Zeljo i Osim.

  • Stole iz Bora

    14. maj 2022 | 11:37

    Vecno ce te voleti Manijaci s Juga..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA