Pismo mrzitelja ženskog fudbala šokirao Švajcarce, direktorka objavila sadržinu seksističkog mejla

Direktorka ženske fudbalske selekcije ostala je zatečena sadržinom jednog mejla po povratku u kancelariju nakon završenog Eura za dame

  • 4
svajcarkinje Foto: youtube/femfootball

Nedavno završeno evropsko prvenstvo u fudbalu za dame bilo je moguće najbolje od kada su žene rešile da i one mogu ponuditi navijačima jednako dobar ugođaj gledanja fudbala kao i kolege. Engleskinje su u spektakularnom finalu, uz rekordan broj ljudi na tribinama, porazile Nemice 2:1 i došle do trona na veliko zadovoljstvo, pre svih Engleza, ali i svih onih koji žele da vide ovakav ambijent na fudbalu koji igra nežniji pol.

Međutim, nisu svi oduševljeni činjenicom da i žene, polako, ali sigurno, osvajaju pažnju navijača o čemu svedoči i priča direktorke ženske švajcarske reprezentacije Tatjane Haeni. Nju je po povratku iz Engleske prvog dana na radnom mestu sačekao mejl od "od pokrovitelja muškog fudbala koji nikad neće podržati ženski fudbal". Mejl, koji je Tatjana dala na uvid svojim pratiocima i na društvenim mrežama, pun je mrženje, seksističkih opaski, uvreda i primitivnih komentara.

Konkretno, u poruci se najviše omalovažava bivša selektorka reprezentacije Martina Vos-Teklenburg i igračica Ališa Leman.

Direktorka ženskog tima, pomenuta Tatjana Haeni, dala je medijima komentar na pismo ovog mrzitelja ženskog fudbala.

- Ove izjave su bez ikakvog poštovanja, podle su i jako štetne. Poštovanje i tolerancija su osnovne vrednosti po kojima živimo u Savezu, koje očekujemo od svih sugrađana - kaže Haeni na pitanje "Blika" o sramnoj poruci koju je dobiča..

Haeni, bivša reprezentativka, je u četvrtak na svom Tviter nalogu objavila mejl anonimnog pošiljaoca, uz komentar: "prvi dan po povratku u kancelariju".

Od tada je njen "tvit" postao viralan. Haeni je dobila hiljade "lajkova", retvitova i stotine komentara za samo nekoliko sati.

Objavljivanjem ovog pisma želela sam da dodatno senzibilujem javnost i pokažem da se poštovanje i tolerancija i dalje prečesto gaze - poručila je Tatjana i otkrila da poruke slične sadržine koje omalovažavaju ženski, ali i muški fudbal, nažalost, nije izuzetak.

- Nažalost, stalno dobijamo pisma i mejlove u kojima se ponižavaju ili vređaju reprezentativci ili drugi predstavnici Švajcarskog fudbalskog saveza - rekla je Haeni.

Ženska fudbalska reprezentacija Švajcarske je na minulom evropskom prvenstvu zauzela treće mesto u grupi bez pobede, sa remijem i dva poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sekula

    5. avgust 2022 | 17:58

    Zenska reprezentacija Amerike je uspela da izgubi od muske ekipe 15-godisnjaka. Toliko o tome kako je zenski fudbal gledljiv. Kao i u vecini sportova slepaju se uz muskarce i traze istu platu a realno osim par ukucana niko drugi ni ne zna da postoje. Ovo su sve cinjenice bez ikakve zelje da napadam zenski sport ali realno osim atletike sve drugo je presmesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA