Sastale se legendarne "osmice" Premijer lige: Džerardova Aston Vila dobila, Lampard i Everton tonu sve dublje

Frenk Lampard očigledno ima previše problema ove sezone sa Evertonom

  • 0
Aston Vila, Filipe Kutinjo, Everton Foto: Tanjug/AP

Nastavila se Premijer liga, krenulo je drugo kolo najjače i najzanimljivije lige na svetu, a čast da ga otvore imali su fudbaleri Aston Vile i Evertona. Duel je pripao ekipi iz Birmingema, koja je sa 2:1 uspela da odnese pobedu i tako gurne Everton u još veći ponor.

Ovaj meč je bio svojstven i zbog toga što ova dva kluba sa klupe predvode legende Premijer lige, ali i engleske reprezentacije. Dve čuvene "osmice" Premijer lige. Na jednoj strani je Stiven Džerard, fudbaler Liverpula, koji uspešno predvodi Aston Vilu, dok je na drugoj klupi mesto našla legenda Čelsija, Frenk Lampard.

Njih dvojica su u meč ušli sa najvišim mogućim ambicijama, a ipak je Džerard taj koji je na kraju slavio.

Everton je bolje otvorio meč i poveo već u 25. minutu, međutim, gol Gordona je morao da bude poništen zbog ofsajd pozicije. Samo šest minuta kasnije, Dani Ings je iskoristio asistenciju Olija Votkinsa i doveo u prednost ekipu Aston Vile.

Obe ekipe su nastavile da napadaju, da bi Emil Buendija u 85. minutu odigrao prelep dupli-pas sa Olijem Votkinsom i rutinski pogodio praznu mrežu Džordana Pikforda za 2:0. Tada se činilo da je sve već rešeno, ali ipak, na drugoj strani je Onana naterao Luku Dinja da postigne autogol i tako unese nervozu pred kraj.

Poslednjih 10 minuta je prošlo pod velikom napetosti obe strane, napadao je Everton, ali je golman Emiliano Martinez bio odličan na golu Aston Vile i sačuvao je svom timu pobedu u ovom meču.

Video: Nikad nećeš hodati sam: Navijači Liverpula dočekali svoje igrače posle poraza u finalu LŠ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA