"Godine uspeha kreću odavde": Šta piše štampa u Izraelu pred meč Makabi - Zvezda?

Provejava optimizam u tekstu lista "Israel Today"

  • 2
Izrael, novine, FK Makabi Haifa, FK Crvena zvezda Foto: Telegraf

Crvena zvezda i Makabi će večeras od 21.00 (RTS 1 i Arena sport premium 1), na krcatom stadionu Sami Ofer, pred 31.000 gledalaca odmeriti snage u prvom meču plej-ofa Lige šampiona.

Telegraf je u Haifi, odatkle vas očekuju zanimljivosti iz Izraela uoči jednog od meča sezone za crveno-bele.

Na putu ka Haifi naleteli smo na Izraelca iz Kruševca, koji nam je objasnio koliko su navijači Makabija posvećeni klubu i da važe za najbolje i najprivrženije u zemlji.

Posetili smo i stadion Sami Ofer, nazvan po milijarderu koji je finansirao izgradnju, a koji je projektovao arhitekta koji je projektovao i Alijanc Arenu u Minhenu.

Tamo smo mogli da vidimo i da su navijači Zvezde u Izraelu, jer su već obeležili teritoriju u vidu grafita sa simbolima crveno-belih.

Iskoristili smo priliku i da vidimo šta izraelska štampa piše o ovom meču i kakvo je raspoloženje u medijima pred ovaj važan meč.

Ipak, nismo naišli na veliku zainteresovanost, osim članka u novinama "Israel Today", gde je u tekstu o utakmici fokus uglavnom na Makabiju.

Jedan od prolaznika je pristao da nam prevede suštinu teksta, u kojem nam je opisao da se nisu previše u tekstu bavili Zvezdom, da je veličan Dino David, napadač Makabija, koga smatraju najjačim adutom šampiona Izraela za koga veruju da može da povede Makabi do pobede u dvomeču sa Zvezdom.

U naslovu provejava optimizam, a on glasi "Godine uspeha kreću odavde".

Video: Stadion Makabija iz Haife gde Zvezda bije bitku za Ligu šampiona

(Izveštač Telegrafa iz Haife, Miloš Bećagović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA