≫ 

Zvezda već sada može da prestane da mašta o trećem šeširu

Crveno-beli prvo treba da savladaju Makabi iz Haife u revanšu

  • 15
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču plej-ofa Lige šampiona od Makabija iz Haife, koji je slavio sa 3:2 u meču punom preokreta.

Ipak, crveno-beli imaju i revanš na Marakani, gde će stadion biti krcat, a atmosfera uzavrela, gde će pokušati da ostvare san i da uđu u grupnu fazu Lige šampiona.

Crveno-beli su imali određenu računicu pre plej-of mečeva, prema kojoj su čak mogli da se nadaju i trećem šeširu, a za to je bilo potrebno, osim da pobede Makabi, i da iz plej-ofa ispadnu Rendžers, Dinamo Zagreb i Benfika.

Ako su crveno-belima odgovarali rezultati od utorka, kada je Dinamo Zagreb poražen od Bode/Glimt-a sa 1:0 u Norveškoj, a Rendžers remizirao sa PSV-om na Ajbroksu, onda je dan kasnije viđen potpuno drugačiji rezultat, gde je Benfika "rutinirala" Dinamo iz Kijeva u gostima (meč igran u Poljskoj zbog rata u Ukrajini).

Lisabonski tim je slavio sa 2:0 golovima Žilberta i Ramosa, dominirao je u svim segmentima igre i nesumnjivo je dokazao da ima veći kvalitet u odnosu na Ukrajince, pa je faktički nemoguća misija da u revanšu Kijevljani naprave preokret i eliminišu Benfiku, čime se završava i san navijača Zvezde o potencijalnom trećem šeširu.

Ipak, ispadanje Dinama iz Zagreba i Rendžersa je svakako poželjno, jer bi to dodatno moglo da napuni kasu crveno-belih za 2,3 miliona evra zbog bonusa na osnovu UEFA koeficijenta.

Naravno, sve to pod uslovom da Zvezda u revanšu eliminiše Makabi iz Haife.

Taj meč je na programu u utorak od 21.00.

Video: Stanković veruje u prolaz u Ligu šampiona: Zvezda je navikla da okrene situaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bb

    18. avgust 2022 | 09:27

    Zvezda nikad nije ni mastala, to su samo bile novinarske price

  • Racki

    18. avgust 2022 | 08:57

    Azilant borjan i ovako ce da udje u istoriju sa 3-43.. Prosli put je imao 2-36

  • Tihi

    18. avgust 2022 | 09:04

    Ma samo neka oni prodju dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA