Adem Ljajić trenira sa Novim Pazarom

Da li će možda doći i do potpisa ugovora?

  • 6
Adem Ljajić Foto: MN Press

Nekadašnji reprezentativac Srbije Adem Ljajić počeo je da trenira sa Novim Pazarom, klubom iz rodnog grada i trenutno najprijatnijim iznenađenjem Superlige.

Ljajić je bez kluba otkako mu je ovog leta istekao trogodišnji ugovor sa Bešiktašom i kao slobodan igrač mogao bi da postane "bomba" ovog prelaznog roka u Srbiji, Naravno, ukoliko zaigra za Novi Pazar.

Pitanje je samo koliko je realna opcija da Adem zaduži plavo-beli dres, mada vredi pomenuti da već ima 31 godinu. Takođe, povezivao se Ljajić ovog leta i sa Partizanom, prvim seniorskim klubom za koji je zaigrao, ali se se pregovori izjalovili.

Prošao je potom kompletnu školu crno-belih, gde je već kao kadet i omladinac privukao pažnju skauta najvećih evropskih klubova, pa se već u omladinskim selekcijama govorilo o ponudama Intera, Reala, Milana (...), ali je ključnu ulogu odigrao tadašnji sportski direktor Ivan Tomić načinivši presedan tako što je momka iz kadetske selekcije prekomandovao u prvi tim, verovatno prvi put u novijoj istoriji kluba iz Humske.

Ljajić je leta 2008. godine postao profesionalac i za kratko vreme bitan igrač u šampionskom timu koji je predvodio trener Slaviša Jokanović, kasnije i Goran Plavi Stevanović. Posle samo godinu i po dana u najjačoj selekciji vezistu je "kaparisao" slavni Mančester junajtedom na čelu sa Aleksom Fergusonom, sa kojim je potpisao predugovor (pričalo se da je položeno i 100.000 funti kao garancija). Međutim, negde je došlo do "kratkog spoja" i velikan je odustao od transfera, koji je trebalo da stupi na snagu 1. januara 2010. godine.

Umesto u Engleskoj, karijeru je nastavio u Italiji, tačnije u Fjorentini, koja je za njega isplatila 7.000.000 evra obeštećenja. U Firenci se zadržao tri sezone da bi ga za 11.000.000 evra otkupila Roma, čije je boje takođe branio tri godine, uz jednogodišnju pozajmicu u Interu iz Milana.

Prelazak u Torino (9.000.000 evra) se dogodio na inicijativu Siniše Mihajlovića, tadašnjeg trenera "bikova", koji je sa Lajićem sarađivao u selekciji Srbije i želeo ga je u redovima svog kluba, a i ta epizoda u italijanskom fudbalu je potrajala tri sezone. Zatim je još tri boravio u Turskoj, u pomenutom Bešiktašu.

Video: Bomba u Humskoj? Stanojević progovorio o povratku Adema Ljajića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xx

    14. septembar 2022 | 08:14

    Klasika, zelena boja dresova

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. septembar 2022 | 09:07

    Замисли, он потпише са њима, фикне гробарима на лавору два комада, у упадну као 2 за ЛШ. Па Вучела би си почупао косу...или лимар...или...ко им је главни у ствари, ко се пита...јел било суђење😂😂😂

  • Vapaj

    14. septembar 2022 | 10:01

    Sledeci trening mu je Fk Cz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA