Binić bio na informativnom razgovoru u Tužilaštvu: Ostao pri starim tvrdnjama, nije imenovao odgovorne

Nekadašnji član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza odazvao se pozivu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

  • 1
Dragiša Binić stigao na razgovor u Palatu pravde Printskrin: Tanjug.rs

Na poseban informativni razgovor u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas se odazvao Dragiša Binić.

Nekadašnji fudbaler i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zadužen za regularnost takmičenja pozvan je pred postupajućeg zamenika javnog tužioca kako bi dao obaveštenja i informacije u vezi sa svojim saznanjima o nameštanju mečeva o čemu je govorio gostujući u emisiji "Sportlajt" koja je emitovana na TV Sport Klub tokom 9. septembra.

Tužilaštvo je formiralo predmet o ovom slučaju između ostalog i kako bi se proverili navodi izneti u datoj emisiji koji ukazuju na koruptivne radnje. Sam razgovor je trajao oko sat i po vremena, a prema saznanjima Sport Kluba, Binić je ostao pri tvrdnjama iznetim u vreme prvobitnog emotivanja "Sportlajta".

On nije želeo da imenuje nikoga od aktera u pomenutom slučaju, a na Tužilaštvu je da slučaj istraži i da ukaže na moguće nepravilnosti koje su se dogodile. Dodatno je Binić ukazao na slučaj nameštanja koji je nakon dugačkog procesa razrešen i završen pred sudom u Novom Sadu.

Podsetimo da se buka podigla zbog meča Spartak - Radnički Niš iz sezone 2017/18, zbog kojeg je naknadno osuđen glavni sudija Srđan Obradović, koji je u međuvremenu oslobođen optužbi.

To sam video, utakmica u Subotici. Spartak – Radnički Niš. Tu noć ja celu noć na telefonu. Objašnjavam da ne može to tako. Da sam dobio dopis, tačan rezultat, kako ide rezultat. Suspendovaće nam ligu. Uništiće nas, nemojte da radite to - rekao je Binić, istakavši da je akterima meča pokušao da traži da se drže fer-pleja, ali bezuspešno.

Video: Dragiša Binić nasmejan stigao u Palatu pravde i namignuo prisutnim medijima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA