≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo: Natan De Medina stiže u Partizan!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekadašnji djak Andrrlehta dolazi u Humsku iz nemačke Cvajte i pojačaće konkurenciju u poslednjoj liniji

  • 13
Nejtan De Medina, Partizan FOTO: Profimedia

U dubokoj “nadoknadi vremena”, posle isteka prelaznog roka, centralni defanzivac Natan de Medina (25), biće jedanaesto pojačanje Partizana u letnjoj pijaci, saznaje Telegraf. Medina u Humsku stiže sutra, na medicinske preglede i završne pregpovore i to kao slobodan igrač na tržištu pošto mu je u junu istekao ugovor sa nemačkim Branšvajgom.

Fudbaler je već dugo vremena “na oku” sportskom sektoru iz Humske, ali zbog raznoraznih okolnosti, što finansijskih, što pregovaračkih, transfer nije ranije realizovan, te je Partizan letnje pripreme, potom kvalifikacije i početak sezone odradio sa tri centralna defanzivca. Zbog neodlučnih, sporih reakcija neki od igrača su završili u drugim klubovima, koji su u ovom trenutku, ruku na srce, daleko ispred crno-belih...

Zbog tog kašnjenja, do skora su u timu Partizana mahom korišćeni samo Mihajlo Ilić i Svetozar Marković, tek nedavno se, usled nagomilanog zamora pomenutog dvojca, prostor otvorio i za Sinišu Saničanina i pitanje bi da li bi epilog u Ligi konferencije bio baš onakav da je pozicija “zatvorena” na vreme.

Ovako, Medina stiže u, kako već rekosmo, “zaustavnom vremenu” da kompletira konačno poslednju liniju, značajno podigne kvalitet i da širi izbor rešenja u rotaciji do zimske pauze.

Nejtan de medina, partizan foto: Profimedia

Belgija, pa Nemačka...

Inače, radi se o momku koji je rodjen u Belgiji (poteklom iz Konga), gde je prošao kompletnu omladinsku školu Anderlehta i još u mladjim selekcijama apostrofiran kao budućnost belgijakog fudbala. Shodno tome bio je stalni član mladjih repeezentativnih selekcija pomenute zemlje, a prvi profesionalni ugovor sa klubom iz Brisela je potpisao 2016. godine.

Ipak, u žestokoj konkurenciji sa samo 19 godina nije uspeo da se izbori za mesto pod suncem u matičnom klubu, te se odlučio za pozajmicu u Luvenu gde je dobio dobru minutažu i preporučio se Muskronu, koji ga je 2017. godine i otkupio.

U pomenutom klubu Medina je proveo tri sezone posle čega se obreo u Bundesligi, tačnije Arminiji iz Bilefelda, a zatim je 2022. godine potpisao za pomenuti Branšvajg, gde je u protekloj sezoni odigrao 17 mečeva.

Što se igračkih karakteristika tiče, radi se o fudbaleru koji podjednako dobro može da pokriva i desnu i levu stranu u centralnom delu odbrane. Medina poseduje brzinu, odlično čita igru i sposoban je da iz poslednje linije distribuira lopte ka veznom redu i napadačima, jer ga krasi odličan pas. Ne spada u kategoriju robusnih štopera, jer je visok 183 centimetra, ali je izuzetno snažan i skočan, što mu omogućava da izadje na kraj sa rivalima.

Dolaskom Medine Partizan je, bar za sada, kompletirao letnji prelazni rok, mada će na zimu sigurno biti još poneka korekcija...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    11. septembar 2023 | 13:37

    Jeste li platili porez, struju i zaostale plate igračima i zaposlenim u klubu?

  • Bata

    11. septembar 2023 | 13:22

    Ala ste našli pojačanje!

  • Dr

    11. septembar 2023 | 13:22

    Dobro pojačanje da se odbrani 4 mesto u Super ligi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA