≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako izgleda pakleni put Partizana do Lige šampiona: Tadić i Ukrajinci prete, treća runda je baš "jeziva"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Situacija se ne menja ni ako TSC zauzme drugo mesto u Superligi, put za srpski tim je trnovit

  • 13
FK Partizan Foto: MN Press / mi

Fudbaleri Partizana nalaze se u jednoj od najgorih serija u istoriji kluba i već sedam mečeva u Superligi i Kupu Srbije ne znaju za pobedu. Samo jedan osvojen bod na poslednjih šest okršaja u šampionatu posebno brinu navijače, pošto je zahuktali TSC sada nadomak crno-belih i pozicije broj dva koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Interesantno je da bi upravo treća pozicija mogla biti i sigurnija za evropsku jesen bilo kog tima, pošto bi u slučaju da Crvena zvezda pobedi Vojvodinu u finalu Kupa Srbije, upravo trećeplasirani tim išao u plej-of za Ligu Evrope i čak u slučaju poraza u istom igrao u grupnoj fazi Ligi konferencije. Ako bi Novosađani osvojili trofej, treći bi kretao od drugog kola kvalifikacija za LE, pa je ta priča i dalje na tankom koncu. Svakako je jasno da drugoplasirani sastav mora proći jednu rundu kvalifikacija u bilo kom takmičenju da bi igrao grupe.

Partizan i dalje ima sve u svojim rukama na tri kola pre kraja Superlige, čak i da sastav iz Bačke Topole slavi u svim preostalim duelima ima pravo i na jedan nerešen rezultat, pa se u zvaničnim projekcijama i dalje nalaze u kombinacijama za LŠ. Suštinski, čak i da TSC bude učesnik ne bi se mnogo toga promenilo kada je u pitanju trenutno stanje.

Načelno je predviđeno da u "ligaškom putu" druge runde kvalifikacija učestvuje šest klubova, ali je stanje trenutno takvo da će neka od zemalja dobiti dodatno direktno mesto u Ligi Evrope, što utiče na dodatna pomeranja i u doigravanju za elitu. Tako po procenama sada postoje četiri "slota" u ovoj fazi, a trenutno kao povlašćeni timovi tu su Fenerbahče i Dinamo Kijev, i to se maltene zasigurno neće menjati s obzirom na stanje u njihovim šampionatima.

Kao nepovlašćeni sastavi tu su Partizan i Servet, a situacija je takva da je Lugano takođe u trci, baš kao i TSC u Srbiji da zamene pomenuta dva tima.

Ko god bi bio rival crno-belih između Turaka i Ukrajinaca posao bi bio izuzetno težak, ali je utisak da bi okršaji sa timom u kom nastupa Dušan Tadić bili nemoguća misija.

Pomeranjima u narednu fatu profitirali bi i najverovatnije hoće viceprvaci Češke i Austrije, a to će izvesno biti Slavija iz Praga i Salzburg, dva tima sa zapaženim rezultatima na evro-sceni tokom poslednjih nekoliko sezona. Ako uz njih dodamo i francuski Lil, kao i škotski Rendžers, spisak protivnika u potencijalnoj trećoj rundi zaista na papiru izgleda izuzetno teško.

Uteha bi tu mogla da se pronađe u potencijalnom padu Bresta u Ligi 1 na četvrto mesto, što bi automatski gurnulo Fener ili Dinamo na mesto povlašćenih, odnosno pobednika njihovog meča u drugoj rundi doigravanja, a to bi naravno mogao da bude i Partizan.

Ko god bio vicešampion Srbije, imaće vrlo trnovit put do elite i ulazak u istu bi bio pravi podvig, a nama ostaje da ispratimo borbu u Superligi i ostalim prvenstvima do samog kraja.

(Telegraf.rs)

Video: Albert Nađ zadovoljan posle remija: Nismo imali ovoliko šansi poslednjih 5 utakmica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA