RAT SE NASTAVLJA: Hrvati snimaju serijal filmova o sukobu sa Srbima (FOTO)

Ostvarenje pod nazivom "Broj 55" koštaće skoro milion evra i, kako navode hrvatski mediji, biće prvi u nizu filmova o najvažnijim sukobima iz građanskog rata

  • 53

U Hrvatskoj se trenutno snima najskuplji film u istoriji njihove kinematografije, a radi se o takozvanom Domovinskom ratu, odnosno, o  njihovom pogledu na sukobe na području Slavonije 1991. godine.

Film "Broj 55" već je probio predviđeni budžet od 6,5 miliona kuna, odnosno 850.486 evra, a bavi se životima hrvatskih branitelja koje su, kako je napisano u scenariju, "1991. pobili četnici u slavonskom selu Kusonje". 

Govoreći  o scenografiji, na zidu jedne od kuća na setu ćirilicom piše "Kolji, Veljko, kolji", čuju se pucnji, snima se scena kada "četnici" zauzimaju kuću. "Broj 55" prvi je iz serijala HRT-ovih filmova o najvažnijim bitkama hrvatskog Domovinskog rata.

(Telegraf.rs/izvor:24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    9. decembar 2013 | 17:48

    E ustase ustase , sto ne snimite o jadovnu film ili o Jasenovcu ?

  • 159

    9. decembar 2013 | 18:15

    Hahha a kad se setim njihovog serijala hrvatski kraljevi na historiju...hahhaha...Oni pisu istoriju kako njima odgovara

  • ISTINA

    9. decembar 2013 | 19:00

    Dobrica Ćosić: clan SANU, u svom romanu "Deobe" “Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” A takve i filmove snimate!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA