≫ 

Srbiji u Kataru preti "čudovište" Bajerna: Niko ga ne pominje, mnogi su ga prozivali, a igra kao Haland

Kamerun će nam biti jedan od rivala u grupi na Svetskom prvenstvu, a imaju i jednog velikog aduta u svojoj ekipi

  • 28
Erik Maksim Čupo Moting, FK Bajern Minhen Foto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svetsko prvenstvo u fudbalu je sve bliže! Ostalo je još 18 dana do otvaranja, a naš tim će svoj prvi meč odigrati za 22 dana protiv Brazila.

Iako su Brazil i Švajcarska na papiru najteži rivali, mnogi smatraju da bi ključan meč za naš tim kada je u pitanju prolaz dalje mogao da bude meč protiv Kameruna, koji je na programu 28. novembra u drugom kolu.

Kamerunci su trenutno na 43. mestu na FIFA rang listi, a do Mundijala su došli nakon što su u odlučujućem plej-ofu afričkih kvalifikacija bili bolji od favorizovanog Alžira.

Već to je dovoljan alarm da se Lavovi iz Kameruna ozbiljno shvate, a nema sumnje da ih selektor Dragan Stojković Piksi neće potceniti.

Ako su gledali sinoćni meč Bajerna u Ligi šampiona protiv Intera, a i generalno utakmice Bajerna ove sezone, onda sigurno niko neće da potceni Kamerun, jer trenutno u sastavu imaju igrača koji igra u možda i najboljoj formi na svetu.

U pitanju je Erik Maksim Čupo Moting. Večito osporavani napadač, koga su mnogi ismevali i za njega govorili da ima mnogo dobrog menadžera, čim je igrao u timovima poput PSŽ-a i Bajerna.

Čupo Moting u paklenoj konkurenciji koju je imao u PSŽ-u i Bajernu do odlaska Roberta Levandovskog, nije ni imao priliku da pokaže svoje najbolje lice. Šansu je dobijao na kašičicu, pa ni učinak nije bio upečatljiv.

Prošle sezone je odigrao 26 utakmica u svim takmičenjima i postigao 9 golova uz 5 asistencija, međutim, uglavnom je bio rezerva i skupio je ukupno 500 minuta. Ove sezone je odigrao 13 utakmica i već je nadmašio minutažu iz čitave sezone, pošto je odigrao 613 minuta.

Postigao je osam golova i upisao tri asistencije. Tri gola dao je u Ligi šampiona, tri u Bundesligi, a dva u Kupu Nemačke. Na svih poslednjih šest utakmica je tresao mrežu, od toga jednom i dva puta, a tri puta je podelio i asistenciju.

Erik Maksim Čupo Moting, FK Bajern Minhen Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Njegov uticaj na igru Bajerna u poslednje vreme je takav da na Alijanc Areni više niko ni ne pominje Roberta Levandovskog. Ne samo da je nadomestio golovima njegov odlazak, već više učestvuje u igri, asistira i učestvuje u ključnim akcijama pred golom. Deluje ubitačno uz ofanzivne igrače Bajerna poput Sadija Manea, Liroja Sanea, Serža Gnabrija, Kingslija Komana, Džamala Musijalu i utisak je da se savršeno uklopio u Bajernovu mašineriju.

To pokazuje i spisak njegovih "žrtava" ove sezone, a to su Inter, Barselona, Frajburg, Majnc, Hofenhajm, Augzburg...

Ono što malo raduje, jeste da u Kamerunu svakako Čupo Moting nema ovako kvalitetne saigrače kao što je to slučaj u Bajernu, ali Piksi i njegovi saradnici, moraće ozbiljno da analiziraju igru novog "Bajernovog čudovišta", kako bi u Kataru u grupi izborili najbolji mogući rezultat i kako bi naša odbrana u duelu sa Kamerunom ostala netaknuta u duelu sa najjačim oružjem "Lavova".

Video: Rasta snimio pesmu i spot za srpske fudbalere: Nastala je u kućnom pritvoru! Ovo je himna Orlova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA