≫ 

Darko Miličić stao u odbranu košarkaša: Svim srcem ću navijati za njih, idemo u Tokio

Nekadašnji reprezentativac Srbije i jedan od najvećih talenata naše zemlje uveren da su Orlovi imali samo loš dan na Mundobasketu

  • 12
Darko Miličić Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije, posle ispdanja sa Mundobasketa u meču četvrtfinala od Argentine, igra meč za 5. mesto, bez rezultatskog značaja, ali se istorijskim rivalom, selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Tako, Novosti prenose razgovor sa Darkom Miličićem, jednim od najvećih talenata Srbije koji nije uspeo tokom nastupa u nacionalnom timu da dođe do medalje i koji je dao svoje viđenje neuspeha u Kini.

- Prvo, ako me pitate da li znam kako je mogao da se izbegne neuspeh, odgovor je: da sam znao, sigurno bih to znanje primenio u periodu koji ste gore napomenuli, pa nas danas ne bismo imali etiketu najgore generacije. Drugo, u ovakvim momentima nije korektno iznositi bilo kakve paušalne zaključke. Možemo samo da stegnemo ruku tim momcima i stručnom štabu, čestitamo im na svemu što su poslednjih godina uradili za našu košarku i koliko su radosti doneli Srbiji - ističe on.

Darko Miličić Foto: MN Press

Darko je na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. godine, i potom 2007. prošao kroz velike reprezentativne neuspehe, posle kojih ističe da pritisak na tim može na različite načine da se ispolji.

- Postojao je pritisak medija, pa i nacije, igrači sami sebi najviše stvore pritisak koji zna ponekad da pogura ka napred... Ali realnost ne mora uvek da se poklopi sa očekivanjima. Setite se moje generacije iz 2005. za koju je važilo "ili prvo mesto ili ništa", pa selekcije Španije koju je 2007. cela njihova država još pre početka Evrobasketa videla na vrhu, ili SAD 2002, 2004. i 2006... Ljudi, to vam je sport. Ponavljam, svaka čast momcima, svi su se odazvali, bila im je čast da treniraju skoro celo leto i igraju za Srbiju.

- Put do Tokija, sada sužen, vodi kroz kvalifikacije... - Verujem da će biti u Tokiju, svim srcem ću, kao da sada, navijati za njih - objašnjava Darko koga je lom ruke omeo da se 2004. nađe među putnicima u Atini na OI, a neuspeh 2007. u Španiji zatvorio vrata aviona za Peking 2008.

VIDEO: Čista perverzija! Ovako vežba seksi supruga Darka Miličića

Nekadašnji as Hemofarma, Detroita, Minesote, Bostona, smatra da je potrebno mnogo sreće kako bi se došlo do medalje.

- Pogledajte ostale nacionalne timove i shatićete da nije iznenađenje samo naš rezultat. Nije floskula, danas mnogi igraju košarku, svaka utakmica je "do koske", zato vam uz sav kvalitet, a svi naši igrači nesumnjivo imaju kvalitet godinama potvrđivan i u reprezentaciji i u klubovima, treba i kockica sreće da upotpuni šampionski mozaik. Ljudi koji su se takmičili na tom, vrhunskom nivou, vrlo dobro razumeju o čemu pričam.

>>> Kao najbolji centar NBA lige, Nikola Jokić bi danas mogao da bude prevaga Srbije protiv Amerikanaca. Kvota da će zvezda Denvera dati više od 17,5 poena je 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za poene igrača na današnjem meču.

- Znam kako se osećaju, što se kaže ne bih im bio u koži. Ali, s druge strane, kada pogledate ceo ovaj ciklus, od prošlog Svetskog kupa do danas, imaju razloga da budu ponosni. Meni se nije posrećilo, verovatno nisam ni zaslužio da zaigram na Igrama, ili zakoračim na bar jedan pobednički stepenik na velikom takmičenju. Tako je Bog hteo. Ali uživao sam u svakom njihovom uspehu, zamišljajući da budem, ne glavni igrač, nego samo delić toga...

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA