≫ 

Istorijska pobeda Kingsa u Teksasu: Bogdan i Bjelica rešetali, pobesneli Greg Popovič isključen! (VIDEO)

Dobro veče za srpske internacionalce u Teksasu

  • 1

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su San Antonio Sparse sa 113:106 u noći između nedelje i ponedeljka, a zapažene partije imali su srpski internacionalci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Ipak, i pored trijumfa ostali bez šanse za plej-of NBA lige.

Čak 26 puta tokom susreta publika je videla promenu vođstva u Teksasu, a Kraljevi su po prvi put u istoriji (od kada su Sparsi u ligi 1977.) počistili Mamuze u sve četiri utakmice u sezoni! Veliku zaslugu za to ima Bogdanović koji je serijom 7:0 pokrenuo svoj tim u trećoj četvrtini kada je ekipa Sparsa bila u naletu i vodila 82:77.

Bogdanović je u napadu razmrdao svoj tim, pa su Kingsi, kada se i Ferel priključio, vezali 14 poena i poveli +12 na startu 4. četvrtine. Sa druge strane, Sparsi su odgovorili serijom 10:0 kada su Demar Derozan i Oldridž preuzeli odgovornost i vratili neizvesnost u meč. Međutim, na kraju nisu pogađali i to je ono što je presudilo ovaj susret.

Zanimljiv detalj se desio početkom treće deonice pri rezultatu 65:65. Derik Vajt skinuo loptu Harisonu Barnsu pod košem, a sudije su pokazale da je bio faul.

Trener San Antonija Greg Popovič je zbog te odluke potpuno "odlepio" i krenuo da se verbalno obračuna sa sudijama koje su mu za deset sekundi dale dve tehničke i isključile ga. Tada je posle Igora Kokoškova i Etore Mesina postao Evropljanin koji je kao trener vodio NBA ekipu.

I vodio ga je korektno do poslednjih minut i po kada Derozan nije mogao da zatvori Barnsa u prodoru za 107:106 u korist Kingsa.

Bogdan je postigao ukupno 15 poena (3 skoka, pet asistencija). Badi Hild je bio najefikasniji sa 26 kod Kingsa, dok je Nemanja Bjelica imao deset.

Među Sparsima je prednjačio Lamarkus Oldridž sa 27 poena. Kako je Oldridž ušao u utakmicu činilo se da će strpati Kingsima bar 50 poena. Krilni centar je nemilice pogađao sve živo u prvoj četvrtini pa je njegov tim rano poveo 13:4, da bi od prvih 25 poena San Antonija, Oldridž imao 18. Kingsi su odahnuli kada je izašao i ispostavilo se - opravdano.

Ipak, poraz Sparsa u AT&T centru neće im ugroziti plejof kao što ga neće ni doneti Kingsima.

Mamuze imaju skor 44-32 i nalaze se na sedmom mestu Zapada, dok je Sakramento sa 37-39 deveti u istoj konferenciji.

Inače, kada je reč o ostalim srpskim košarkašima u NBA, Bobi MArjanović je odmarao, dok Jokić i pored dabl-dabla, nije imao svoj dan - prvo su mu okrvavili nos nokautom, posle su ga arbitri častili isključenjem!

NBA

Pelikans - Lejkers 102:130

Spars - Kings 106:113

Denver - Vašington 90:95

Golden Stejt - Šarlot 137:90

Klipers - Memfis 113:96

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

VIDEO: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA