≫ 

Više volim da me ošamare nego da me pljunu, to je kukavički čin! Repeša odgovorio na Zvezdino saopštenje i poslao poruku navijačima Budućnosti (VIDEO)

Oglasio se Repeša

  • 13

Trener podgoričke Budućnosti Jasmin Repeša, pred treći meč protiv Crvene zvezde u finalnoj seriji ABA lige, pozvao je svoje košarkaše da pokažu reakciju i ponos kako bi ostali u trci za šampionski trofej.

- Serija nije krenula onako kako smo želeli, gubimo 2:0 i ne samo to, većim delom nismo bili dobri. U oba meča smo dobro krenuli, ali je Zvezda na identičan način dolazila do prednosti, trojkama u ključnim momentima, a mi nismo bili mentalno jaki da se vratimo. Previše smo napravili grešaka, ali sve mogu da se otklone - rekao je Repeša na konferenciji za medije u Podgorici.

On je priznao da je ekipi poljuljano samopouzdanje, ali da je uveren da može da povrati.

- Uveren sam da u domaćinskoj atmosferi možemo do pobede. Ekipa mora da pokaže reakciju, trebaju mi osobe, a ne igrači. Potrebno je da se pokaže imidž i ponos. Ko nema reakciju u ovom trenutku nema ni ponos, ne može nigde da igra na svetu - izjavio je Repeša, koji je priznao i da je bio uveren u jedan brejk u Beogradu.

- Ušlo se u ponor da nisu mogla da se pogode bacanja, a ne nešto drugo, i to se desilo igračima koji šutiraju bacanja sa visokim procentom. Sve drugo je za zaborav, kada se povede 15 ili 20 razlike, i nogom da šutirate, ulazi. Procenti za tri su osetniji kada je velika razlika, nego kada je egal.

Bilo je opaski na račun atmosfere.

- Lični mislim da smo napravili previše tehničko-taktičkih grešaka, dekoncentracije je bilo u okruženju kakvo je bilo. Ispadalo se iz sistema igre bez razloga, nismo odigrali tvrdo kao što treba u finalu. Sve se to može otkloniti, i ja se nadam drugačijoj utakmici, uveren sam. Najvažnije je vratiti samopouzdanje, poljuljano je, ali u domaćinskoj atmosferi možemo doći do prve pobede.

Sastanak je bio efikasan posle 0-2.

Foto: Marko Jovanović

- Razgovarao sam sa igračima na večeri, vrlo kratko u 20 sekundi sastanka, da smo u situaciji nimalo ugodnoj, da su izgubljene dve bitke, a ne rat, trebaju mi osobe, ne igrači, koji su spremni da to prihvate. Ko nije spreman, bolje da ostane kući, pregleda utakmicu, niko se neće naljutiti. Ali mi moramo da imamo takve osobe.

Posebnu poruku Repeša ima za navijače.

- Želim da publika ispoštuje protivnika i da ne dožive ono što smo mi doživljavali. Ja bih zamolio publika, ja, da bude prava podgorička atmosfera, crnogorska. Ja mogu zahvaliti unapred za to. U takvoj atmosferi je lakše igračima, ali to nije dovoljno, treba biti agresivan, pametan, povezan, košarkaški i emotivno. 

Postavljeno je pitanje Repeši i o saopštenju Zvezde, uz komentar da je on bio meta.

Foto: MN Press

- Zašto bih ja bio meta saopštenja? Nemam šta dodati, osim da sam rekao ono što sam video, doživeo i čuo, iznenađen sam. Nisam nikakvu duševnu traumu doživeo, jer...

Onda je zazvonio telefon nekom od novinara, a Repeša je uz smeh poručio: Ostavi muziku, ostavi, dobra je.

 - Znači nikakvu traumu nisam dobio jer sam ja dete sa asfalta, ali mi je draže da primim šamar nego da budem ispljuvan, jer je to najkukavičkiji čin koji se može napraviti. Želim svako dobro Zvezdi i svima, nisu mi pretenzije bile da umanjim pobede, namere nisu bile loše, osetio sam potrebu da kažem ono što sam doživeo, video i čuo. 



Treća utakmica finala Budućnost - Crvena zvezda igra se u sredu u hali Morača sa početkom u 19 sati.

VIDEO - Repeša besan posle novog poraza Budućnosti: Ovo je atmosfera linča

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    16. april 2019 | 15:05

    Ajde više dosta plakanja, jesi dete sa ulice ali u dve utakmice 60 razlike, a za to ti krivo navijanje Delija.

  • Marko

    16. april 2019 | 15:17

    Da li cu cuti jedan komentar o utakmici i njegovim greškama a ne samo plakanje? Druže igras Evroligu, i dodjes u finale Aba lige i puknes dvaput sa po 30-40 razlike,to ti nama obrazloži 😉

  • SrbskiBek

    16. april 2019 | 15:41

    Los si trener..taman za ..samar !!! Od 70 razlike..u tome je caka..ne u navijanju..!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA