≫ 

Ludnica na draft lutriji: Zver sa Djuka zaobilazi Njujork, Pelikansima naklonjena sreća (FOTO) (VIDEO)

Borba za angažman supertalentovanog Ziona Viliajmsa počinje

  • 0
Draft lutrija Foto: Tanjug/AP

Nju Orleans Pelikansi su dobili pravo na prvog pika na NBA draftu 2019. godine na lutriji koja je održana u utorak uveče u Čikagu.

Tako će Pelikansi imati najveće šanse da dovedu u sovje redove super-talentovanog Ziona Vilijamsa sa Djuk Univerziteta, koji važi za najbolju moguću akviziciju pred draft za koji je projektovan kao 1. pik.

Zanimljivo, predstojeći draft dodatno dobija na značaju upravo zbog Zveri sa Djuka, pa sva dešavanja i tenzija koja se oko njega podiže, podsećaju na 2003. godinu kada je kao 1. izabran Lebron Džejms, a iza njega Miličić, Vejd i ostali...

Naravno, Nju Orleans koji je izvučen kao prvi bio je najzadovoljniji ovakvim ishodom izvlačenja, što se i vidi po reakciji ljudi u klubu.

Kada je reč o ostalim pozicijama, Memfis je izvučen kao drugi , a tek iza njih je jedan od najslabijih timova u ligi, Njujork Niksi, koji su potajno očekivali bolju poziciji i izbor, upravo, Vilijamsona. Takođe, i sam Viliijamson, prema nekim glasinama, želi da nastupa u Medison Skver Gardenu.

Inače, po prvi put u istoriji, lutrija je programirana tako da su tri najslabija tima imala tek po 14% šansi da dobiju prvog pika. Prema ranijoj struktiuri, Niksi bi imali 25%.

Osim njih, Los Anđeles Lejkersi će birati sa četvrte pozicije, Klivlend sa pete, Finiks sa šeste. Čikago Bulsi su sedmi, Atlanta Hoksi osmi.

VIDEO: Našao je malog migranta na ulici i od njega napravio NBA zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA