Eurobasket za košarkašice: Belgija zgromila Rusiju, Crnogorke pregažene!

Belgijanke pokazale klasu u grupi D u kojoj je i selekcija Srbije

  • 0

Košarkašice Belgije pobedile su Rusiju sa 67:54 na startu Eurobasketa u grupi D u kojoj je i selekcija Srbije. Iznenađenje je napravila Velika Britanija pobedivši Letoniju sa 74:60 u grupi A, dok su košarkašice Slovenije poražene su od Mađarske sa 88:84 na startu Evropskog prvenstva u Letoniji i Srbiji, u grupi C.

Slovenija je bila na korak do pobede, pošto je vodila većim delom četvrte četvrtine, međutim greškama su vratile u igru Mađarsku i kasnije joj poklonila pobedu.

U grupi B, selekcija Francuske uspešno je startovala na Evrobasketu, pošto je sa 74:61 pobedila reprezentaciju Češke. Pobednički tim predvodila je Olivija Epupa sa 18 poena i šest asistencija, dok je u poraženom sastavu Hejdova postigla 19 poena. Francuska u narednom kolu igra protiv Crne Gore, dok se Češka sastaje sa Švedskom.

Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belorusija Foto: fiba.basketball

U premijernom meču u grupi B, košarkašice Švedske lako su pobedile Crnu Goru 67:51. Skandinavke su bacile Crnogorke u nokdaun već u prvom periodu sa 23:8, pa su do kraja samo održavale stečenu prednost.

Švedska je razbila Crnu Goru sa 67:51 u grupi B, dok je u istoj grupi Francuska pobedila Češku sa 74:61. Italija je minimalno sa 57:54 pobedila Tursku u grupi C, a trenutno se u grupi A igra poslednji meč Ukrajina i Španija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA