• 58

KSS POTVRDIO: Milosavljević ne ide u Kinu! (VIDEO)

Stameni bek srpske reprezentacije doživeo povredu kolena koja zahteva operaciju

  • 58

Dragan Milosavljević "perpetum mobile" srpske košarkaške reprezentacije povredio je koleno na meču sa Turskom. On je u 23 minutu posle jedno prodora nezgodno doskočio koleno je u žargonu prošetalo, pa je hramajući napustio teren uz pomoć saigrača. Za njega su pripreme završene i neće ići u Kinu.

Očeividci u hali u Atini, kako prenose "Novosti" tvrde da je rekao " Ne mogu da se oslonim na nogu" Posle izlaska sa meča odmah je otišao na magnetnu rezonancu.

Bek košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Milosavljević nažalost će morati da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini zbog povrede kolena, potvrdio je KSS.

Naš reprezentativac se povredio u petak, na prvom meču Akropolis kupa protiv Turske.

Radi se o povredi ligamenata kolena, koja zahteva intenzivne terapije i operativno lečenje, tako da Milosavljević, nažalost, neće moći da nastupa na Svetskom šampionatu – rekao je doktor naše reprezentacije Dragan Radovanović.

Dragan Milosavljević

Foto: Arenasport

VIDEO: Nova nevolja za Đorđevića, povredio se Milosavljević!

POVREDA PREDNJEG UKRŠTENOG LIGAMENTA (LCA)

LCA (lig. cruciatum anterius) predstavlja osnovu za funkciju mišića kvadricepsa (tekst preuzet sa sajta vita-maxima.org). Povreda ove veze najčešća je ligamentarna povreda u sportu, a nažalost i jedna od najtežih. Činjenica da ovaj ligament održava stabilnost kolena tako što direktno povezuje dve kosti, bez potpore zglobne kapsule, ide u prilog ozbiljnosti rupture LCA.

Kako nastaje povreda?

U čak 80% slučajeva ruptura je rezultat nekontakne povrede. Česti su slučajevi da sportista samo padne u sred utakmice iako oko njega nema nikoga od protivničkih igrača. Mehanizam povrede je najčešće tzv. valgus-spoljašnja rotacija kada stopalo ostane fiksirano za podlogu, a istovremeno dođe do prekomerne rotacije u zglobu kolena.

U ređim slučajevima do povrede ovog ligamenta može doći usled forsirane hiperekstenzije kolena. Ruptura može biti parcijalna ili potpuna, a nažalost, veoma često je udružena sa povredama drugih ligamenata (najčešće je u pitanju lig. collaterale tibiale), kapsule, hrskavice ili meniskusa. Pri samom povređivanju može se čuti zvučni fenomen ”klik” ili ”pop”, a sportisti najčešće navode da su osetili ”kako je nešto puklo u kolenu”, da su imali osećaj ”kao kada se prelomi štapić”…

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Nik

    Teo se povredio i idu saopstenja tipa "oporavice se, igrace na prvenstvu" i ostalo. Gagi se povredio, i ovi brze bolje saopstenje da nece ici na prvenstvo. Znaci savez nam polako ide u minus. Sad se vidi po sastavu koliko fali Nedovic. Sale progutaj ponos i zovi coveka!!!

  • Delija

    Sale KAPUT

  • Šiki

    Vi navijači Zvezde što kukate za Nedovićem, čovek pola sezone bio pod povredom i vi kukate za njim. Pa ako želite nekog iz Zvezde onda kukajte za Simonovićem ili Dobrićem. Oni bar imaju dobru sezonu za sobom. Ali neće Sale zvati nikog ko nije prošao pripreme i ako bude nekog naknadno zvao vratiće nekog od ove dvojice koji su poslednji otpali.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima