• 2

Krstić se vraća u košarku: Dobio najbitniju funkciju u KSS

U KSS dolazi sa izraženom željom da i na organizacionim pozicijama bude uspešan kao i tokom igračke karijere

  • 2

Nenad Krstić, dugogodišnji reprezentativac i osvajač srebrnih medalja na Svetskom prvenstvu 2014. i Evropskom prvenstvu 2009. posle pet godina vraća se u državni tim. Ovoga puta, kao direktor mlađih reprezentativnih selekcija.

Ovog leta Srbija je doživela debakl na Evropskim prvenstvima mlađh kategorija gde nijedna selekcija od U16 do U20 nije osvojila medalja, čak ni bila u igri za medalju. Zato je bilo potrebno da se napravi neka promena.

Krstić će na novoj poziciji iskustvo stečeno tokom sjajne karijere u kojoj je prošao put od Mašinca, preko Partizana do NBA lige, potom i još dva velika evropska kluba CSKA i Efesa, doneti u tim KS Srbije. Od podjednake važnosti svakako će biti i mnogobrojni kontakti koje ima širom planete, pre svega u NBA ligi.

Nenad Krstić, destilerija

Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji reprezentativac svestan je specifičnosti pozicije na kojoj se nalazi, odnosno činjenice da se u mlađim selekcijama uspeh meri ne samo medaljama, već daleko više brojem igrača u selekciji koji stasaju za seniorski tim. Bio je svedok i brojnih uspeha svojih saigrača poput generacija Teodosića, Raduljice, Mačvana…

VIDEO: Telegraf u gostima kod Krstića: Od početaka u Mašincu do Garneta, Šeka i nazad do Ratine i Kraljeva

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bg

    To je dobio zato sto je branio kuma Teodosica i Djordjevica

  • trkac

    Dajte svi ce da se igraju sa reprezentacijom. Da li se jos necim bavio osim sto je igrao kosarku? Zato nam tako i ide u svim selekcijama sto dovodite bivse igrace bez obrazovanja i bilo kakvog iskustva u poslu.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima