Želela je da ostanem i igram, nisam heroj: Vasa Micić otvorio dušu posle smrti majke i SP u Kini

Nadam se da su svi igrači shvatili da ego treba da se povinuje interesu tima - istakao je Micić o nastupu Srbije u Kini

  • 3
Vasilije Micić, Aleksandar Đorđević

Foto: Fiba.basketball

Reprezentativac Srbije u košarci Vasilije Micić doživeo je tokom Svetskog prvenstva u Kini porodičnu tragediju jer mu je preminula majka, a on je uprkos tome ostao sa selekcijom, do kraja. 

Plejmejker Efesa, tako je za Novosti, u intervjuu, u broju koji obeležava 65 godina rada, pričao o svemu što je proživljavao, kako na prvenstvu, tako i tokom najbolje sezone u klubu, jer je znao koliko je ozbiljna bolest sa kojom se njegova majka bori.

Vasilije Micić, Vesela Micić

Foto: Instagram.com/vasamicic13

I pored svega, javnost u Srbiji duboko je ganuo njegov gest, a Vasa ističe da nije heroj.

-  Mislim da su mediji preterivali u tome. Nisam ja heroj, niti sam se osećao kao heroj. Ništa spektakularno nisam uradio. Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno - počeo je priču Vasa za Novsti i nastavio:

- Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome. Sale Đorđević mi je rekao: "Idi kući". Rekao sam mu da ne želim i otišao sam u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku - počeo je svoju priču plejmejker srpske reprezentacije.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija SAD

Foto: fiba.basketball

Dvadesetpetogodišnji košarkaš godinama je igrao sa teškim saznanjem o bolesti majke, ali je želeo da igra sa reprezentacijom i krene u pohod na najsajnije odličje.

- Od januara je počela priča da ćemo imati najbolju reprezentaciju u istoriji. Moja želja je bila da budem tu od početka priprema, ali je njeno stanje postajalo sve gore. Još tokom finalne serije turskog prvenstva sa Fenerbahčeom stanje se pogoršalo. Uprkos svemu, bio sam fokusiran na košarku i tokom priprema i tokom Svetskog prvenstva. Već tri godine sam igrao sa tim saznanjem. Nisam mogoa da budem srećan, ali sam uspevao da s ekoncentrišem na košarku - istakao je on.

Iz svog ugla, Vasa je objasnio svoje viđenje Svetskog prvenstva u Kini na kojem je naša selekcija bila prvi favorit za zlato, a osvojila je 5. mesto.

- Smatram da smo imali toliko kvaliteta da ga je bilo i više nego što je potrebno za ovu vrstu takmičenja. osim što smo imali kvalitet, svaki igrač iza sebe je imao vrhunsku sezonu. Milutinov, Gudurić, Jokić i ja, kao nešto mlađi, izašli smo iz najboljih sezona u karijeri. Nije neophodno imati 12 najboljih igrača, bolje je imati 12 zadovoljnih i da se zna ko je lider. Da ne bi bilo nezadovoljnih i nesrećnih. Kada svako od nas želi da bude "taj", a trener treba sve to da prihvati desi se da nešto ne klikne. Španija je imala 4 igrača koji po kvalitetu nisu naša klasa, i trojicu koji su radili z anjih. Nadam se da su svi igrači shvatili da ego treba da se povinuje interesu tima - zaključio je Vasa Micić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    16. oktobar 2019 | 08:41

    С обзиром на ово што Васа прича, многе ствари нису ваљале у репрезентацији. Почев од селектора који је хтео да буде већа звезда од играча, до самих кошаркаша који нису желели да победе своју сујету. Зато и не чуди како смо прошли...

  • Cc

    16. oktobar 2019 | 08:40

    Bravo Micicu tako i treba bori se za svoju Srbiju! Nadamo se da ces igrati sledece prvenstvo kao sad sto kidas u Efesu! 👏

  • Draganac

    16. oktobar 2019 | 11:20

    Bravo Vaso. Iskreno i posteno, kao i uvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA