≫ 

Simonović "izrešetao" Partizan, Cirbes stavio tačku: Novi "slovenački" poraz crno-belih!

Sa tri trojke u poslednjoj četvrtini iskusni šuter prelomio u korist tima Slavena Rimca, eks centar Zvezde dominirao u završnici

KK Cedevita Olimpija Foto: Jurij Kodrun/aba-liga.com

Košarkaši Partizana porazom su završili četvrto vezano ABA gostovanje, ponovo su "pali" u Sloveniji, i to od kandidata za sam vrh Cedevite Olimpije rezultatom 85:69, uz ključne role bivših igrača Zvezde Simonovića, Cirbesa i Blažiča.

Bila je ovo četvrta pobeda Cedevite Olimpije, koja, zanimljivo, ima sve poraze u Evrokupu (0-4), gde dominira Partizan (4-0), ali crno-beli čekaju naredno kolo ABA lige sa učinkom 2-2.

Pogledajte sjajan potez Maika Cirbesa u završnici meča kojim je praktično oduvao sve nade gostiju da mogu režrati preokret.

Cirbes je je sporije ušao u meč, ali je kasnije uhvatio ritam u oba pravca, istakao se naročito u poslednjoj četvrtini koja je bila poražavajuća po Partizan. Taj period meča završen je rezultatom 27:12, nakon tri praktično egal četvrtine.

Simonovićev "rafal" bio je presudan da domaći tim krupnim korakom krene ka pobedi - tri trojke ubacio je bivši igrač Zvezde u završnoj deonici, pokrenuo ekipu, a poremetio Partizan, čiji su se igrači sve slabije napadački snalazili kako se meč primicao kraju.

rašon tomas Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Završni udarac crno-belima zadali su, rekosmo, Cirbes, te sjajni Stipanović i Miler-Mekintajer mirnim završnicama. Miler-Mekintajer je meč završio sa 15 poena, toliko je ubacio i Simonović (3/7 za tri), Cirbes je imao 13, uz 9 skokova, Stipanović 14 i 8 skokova, a Blažič je stao na 11.

Ovaj kvintet definitivno je najviše uticao na trijumf Cedevite Olimpije koja je sve vreme držala prednost na svojoj strani.

Gordić je bio Partizanova najkonstantnija pretnja rivalu, istina uz nešto lošiji šut za tri (0/3), no bio je vrlo produktivan kad god bi krenuo na polaganje, gađao sa poludistance. Pejdž je sa tri trojke potvrdio dobru formu, ipak nije bio najmirniji na flouteru kojim je Partizan imao šansu za preuzimanje vođstva početkom poslednje četvrtine.

Ni Tomasov šut za tri "nije ušao" kada je "zamirisalo"preokret takođe u povoju poslednjeg perioda, a onda je usledio furiozan ritam domaćeg tima. Razgoropadili su se igrači Slavena Rimca, pogađali u visokim procentima, otud je i prednost vrlo brzo postala dvocifrena, bez odgovora sa druge strane.

Partizan je tonuo, srljao bez prave ideje i plana u napadu, pa je poraz već sredinom četvrte četvrtine bio "na vidiku". Nije bilo prave reakcije na energiju i poenterski nadahnuto izdanje rivala, koji je i sa ovom pobedom istakao najozbiljniju kandidaturu za najviši plasman.

Cedevita Olimpija - Partizan 85:69 (24:21, 19:18, 15:18, 27:12)

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin, Boutrajt 5, Krampelj, Hopkins 5, Vujačić, Murić 7, Miler-Mekintajer 15, 7as, Blažič 11, Stipanović 14, Zagorac, Simonović 15, Cirbes 13, 9sk.

PARTIZAN: Volden 11, Zagorac 7, Pejdž 10, Gordić 13, Parahuski 2, Veličković 3, Birčević 2, Janković 7, Tomas 4, 3as, Pieners, Mozli 3.

KK Cedevita Olimpija Foto: Jurij Kodrun/aba-liga.com
KK Cedevita Olimpija Foto: Jurij Kodrun/aba-liga.com
maik cirbes Foto: ABA liga/Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

ABA liga, 4. kolo

Petak

Zadar - Cibona 78:82

Subota

Primorska - Mornar 101:83

Cedevita Olimpija - Partizan 85:69

Budućnost - Krka

Nedelja

Crvena zvezda - Mega

Ponedeljak

FMP - Igokea

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša CZ

    26. oktobar 2019 | 20:26

    Nema mog Bokija, Bokice... Mali Bokica postao još manji... Bokice ne nerviraj se, nije ovo ništa, tek će biti vreme za nervozu, šta ćeš onda...

  • Ron Dzeremi

    26. oktobar 2019 | 23:02

    Sjajna partija momci tako se buse grobarcine

  • Czvforever

    26. oktobar 2019 | 20:25

    Ujka zika pfc na aparatima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA